We vieren vandaag Don Bosco!

Vandaag vieren we het feest van Don Bosco! We lezen uit het boekje ‘Don Bosco, mijn vriend‘ en leren hem zo kennen.

Ook bellen we met Pater Jos Claes. Pater Jos is oud-provinciaal. Hij vertelt ons kort over de spiritualiteit van Don Bosco, het evangeliseren vandaag en de werking van de Salesianen!

 

 

Wilt u Don Bosco beter leren kennen?

Kathovisie

In het programma kathovisie bespraken we reeds zijn levensverhaal met behulp van een film genaamd ‘Don Bosco’. Deze film van Lodovico Gasparini werd uitgebracht in 2004. De bespreking werd in twee delen gedaan, omdat de film redelijk lang is.

Hier kan u de eerste aflevering beluisteren.
Hier kan u de tweede aflevering beluisteren.

We bevinden ons in Piëmonte (Italië), in de negentiende eeuw. Het is een turbulente periode met politieke, economische en culturele onwentelingen, religieuze spanningen.
Don Bosco, een priester uit Turijn, ziet het harde leven van de jongeren in deze maatschappij. Niemand lijkt zich het lot van deze verloren generatie aan te trekken. Hij kiest resoluut de kant van deze gemarginaliseerde jongeren. De dag dat hij zich om hen bekommert, verandert hun leven. Hij start een oratorium in Valdocco waar de jongeren steeds terecht kunnen, hun waardigheid terug vinden en opnieuw geloven in een toekomst. Opdat zijn werk ook na zijn dood zou doorgaan richt hij de congregatie van de Salesianen op.

Heiligen getuigen

In het programma Heiligen getuigen lazen we reeds voor uit een boek over deze heilige.

Een realistische levensbeschrijving van Giovanni Bosco, later als Italiaans priester kortweg Don Bosco genoemd (1815 – 1888). Schrijver Don Teresio Bosco heeft het in zijn boek over de actuele betekenis van de heilige Don Bosco en diens boodschap. Hij geeft ons inzicht in de figuur en de denkbeelden van Don Bosco omtrent opvoeding en zielzorg van de jeugd en plaatst deze in het historisch perspectief van die dagen.

U kan de verschillende afleveringen hier beluisteren.

De Bijbelvers voor vandaag is de volgende:

De Heer zelf zal uw licht zijn voor eeuwig, en uw God wordt uw luister.

– Js 60, 19

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
We vieren vandaag Don Bosco!
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Paul Lieve en Eli

    Prachtig verhaal! God Zegene Alle kinderen van de hele wereld

Een reactie achterlaten