Over het centrum Bethesda en hun pastoraal ontbijt en een mooie getuigenis over een bekering na het dagelijks bidden van één Weesgegroet

Vandaag gaan we in gesprek met Gerrit Houtman van het Christelijk centrum Bethesda. Hij vertelt ons over hun werking en over het pastoraal ontbijt, het leidersontbijt, dat plaats zal vinden op 10 februari.

Vorige week ging een vrouw naar X (voorheen Twitter) om haar bekeringsverhaal te delen. Ze legt uit dat tijdens haar studie in 1993, haar Italiaanse vriend haar het “Weesgegroet” leerde. Ze schreef het gebed op in haar dagboek en reciteerde het dagelijks in het Italiaans. Drie jaar later bekeerde ze zich tot het katholicisme. “Het kwam toen nooit bij me op dat deze handelingen met elkaar verbonden waren,” zei ze. “Nu weet ik zeker dat ze dat wel waren.”

Andere X-gebruikers gaven commentaar met ondersteunende vriendelijke gevoelens en soortgelijke getuigenissen over de rozenkrans.

Eén gebruiker zei: “Kort nadat ik de rozenkrans begon te bidden, keerde ik terug naar de Kerk. Het is altijd Maria die ons naar Jezus toe trekt.”
Een andere gebruiker zei: “Een van de geneugten van ouder worden is terugkijken en de puntjes met elkaar verbinden van gebeurtenissen die in feite Jezus en onze Heilige Moeder waren die in ons leven aan het werk waren.”
Een gebruiker voegde eraan toe: “God zegene je en welkom thuis.”

De Heilige Moeder heeft het ultieme doel voor ieder van ons: ons toewijden aan Haar Zoon zodat we in de Hemel kunnen komen. Net zoals we onze vrienden en familie vragen om voor ons te bidden, is er veel kracht in het vragen van hetzelfde aan de Heilige Moeder. Het Weesgegroet is het meest perfecte voorbeeld van waar echte moederliefde en voorbede elkaar ontmoeten.

We krijgen een open uitnodiging om het moederschap van Maria in ons persoonlijke leven te aanvaarden. Laat het beginnen met één Weesgegroet en zie hoe de Heilige Moeder je hart verzacht om de wil van Haar Zoon te doen. Zoals de heilige Josemaría Escrivá schreef: “Als je Maria zoekt, zul je Jezus vinden.”

De Bijbelvers voor deze dag is de volgende:

Laat de kinderen to bij Mij komen en houdt ze niet tegen.
– Mc 10, 14

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over het centrum Bethesda en hun pastoraal ontbijt en een mooie getuigenis over een bekering na het dagelijks bidden van één Weesgegroet
/

Een reactie achterlaten