Nonkel Pater achterna

Op zondag 10 september 1899 vertrok de 24 jarige Pater scheutist Jules De Wolf, de oudere broer van pater Jozef, met de boot vanuit Marseille naar het verre China samen met zeven jonge confraters.
Samen kunnen we zijn belevenissen vernemen door de vele brieven die hij meer dan 120 jaar geleden schreef naar zijn familie in Brugge.
Herbeleef alle missieavonturen van pater Jules De Wolf.

Lees Meer »
Het Zorgportret

Het Zorgportret

Hoe belangrijk de zorgsector is voor onze maatschappij is duidelijk gebleken tijdens de coronapandemie. Met dit programma wil Radio Maria mensen in de kijker plaatsen die zich bevinden in een zorgsituatie. Doorheen het programma worden portretten opgehangen zowel van mensen die zorgzaam bezig zijn met andere mensen, als van mensen die van deze zorg afhankelijk zijn.

Lees Meer »
Vivendo

Vivendo

Een programma rond christelijke muziek, maar met een gevarieerde inhoud: we bellen onder andere onze luisteraars op om te vragen wat hun lievelingslied is en als ze eventueel een groet willen overbrengen aan iemand die ze kennen. Heeft u een lievelingslied op Radio Maria? Laat het ons gerust weten!

Lees Meer »

De wereld van Radio Maria

In De wereld van Radio Maria reist u wekelijks de wereld rond om nieuws te krijgen vanuit verschillende Radio Maria’s! Dit programma wordt u gebracht door Marianne.

Lees Meer »

Kathovisie

We leven in een tijdperk van beelden. Overal waar we komen worden we geconfronteerd met visuele prikkels. In het programma Kathovisie wordt speciale aandacht geschonken aan het medium film. De films die aan bod komen hebben niet noodzakelijk een uitgesproken religieus thema, maar dragen toch telkens onrechtstreeks de Blijde Boodschap in zich of geven aanwijzingen hoe we het Evangelie kunnen verwerkelijken in ons dagelijks leven.

Lees Meer »

Klassiekuur

Klassiekuur neemt u mee op een muzikale reis in tijd en ruimte. Het is een gave van een taal die ieder kan verstaan en beleven zonder beperking van taalgrenzen. Klassiekuur brengt een moment van ontspanning, rust en plezier en laat je graag het thema en de rode draad doorheen de uitzending zelf ontdekken.

Lees Meer »