Bij de heiligen in de leer IV

Programma “Mystieke Lectuur” presenteert sterke en diepe teksten van heiligen en van mystieke auteurs voornamelijk over de intieme (gebeds)relatie met God; Pareltjes vanuit
onze rijke schat aan Christelijke spirituele traditie

Het woordje heiligen wordt enerzijds gebruikt voor mensen die na hun dood werden heilig verklaard door de Kerk. Maar anderzijds kan het ook ruimer gebruikt worden. Sint-Paulus richt zich bijvoorbeeld in zijn brieven tot de heiligen van de gemeentes waarnaar hij de brieven schrijft. dezen waren toen nog niet heilig verklaard en de meesten onder hen zijn ook nooit heilig verklaard geweest, maar de Apostel Paulus richt zich toch tot hen met deze aanspreektitel. We zijn namelijk allen geroepen tot de heiligheid! en in de mate dat we ons daar echt op willen toeleggen, geeft God ons daar dan ook de genade toe. Meer hoeft dat ook niet te zijn… want de Heiligheid zelf is een gave van God, die we louter op eigen krachten niet kunnen bekomen.

Indien u geïnteresseerd bent, kan u het boekje ‘Bidden… bij de heiligen in de leer’ verkrijgen via de Vereniging zalige Jan van Ruusbroec vzw of bij Radio Maria voor € 6.

De volledige tekst van deze aflevering kan u hier terugvinden.

Radio Maria Podcast
Bij de heiligen in de leer IV
Loading
/

Een reactie achterlaten