Wie was het paterke van Hasselt? Over hoe de rozenkrans het leven van 2 vrouwen in herstelbehandeling voor verslaving verandert en Marine (25) wilde niet naar de aanbidding maar vond er Christus

© Aleteia – Marine Beauté en haar zoon Léopold

Vandaag overlopen we samen het verhaal van het paterke van Hasselt.

Jan-Louis (of Joannes Ludovicus) Paquay, het heilig paterke van Hasselt, werd in Tongeren geboren op 17 november 1828 als vijfde kind en vierde zoon van Henricus Paquay en Anna Neven. Na zijn intreden bij de franciscanen en priesterwijding in 1854 verwierf hij grote faam als biechtvader. Nog steeds wordt zijn graf in Hasselt druk bezocht.

Kloosterlingen hebben geen ander middel ter zaligheid dan het onderhouden van de heilige Regel en het vervullen van alle plichten van hun kloosterlijke staat.

– Valentinus Paquay


We lezen samen een mooie getuigenis van twee vrouwen in herstelbehandeling voor verslaving.

“k gaf haar mijn rozenkrans en zei: ‘Laten we dit samen bidden. Ik zal je leren hoe je de rozenkrans bidt, want het helpt mij.

– Kelli Davis

We krijgen ook enkele tips, 4 eenvoudige manieren, om de rozenkrans in je agenda te passen als die al vol zit.

We staan stil bij de getuigenis van een jonge vrouw. Marine Beauté is 25 jaar en een volleerde vrouw, moeder en onderneemster. Geboren uit dove ouders die scheidden toen ze 4 was, ontmoette ze Christus toen ze 15 was. Ze wilde niet naar de aanbidding, maar vond er Christus.

Bij toeval ging het jonge meisje naar een activiteit georganiseerd door het aalmoezenierspastoraat van de hogeschool in Sanary-sur-Mer, vlakbij Toulon, waar een aantal van haar vriendinnen aan deelnamen. “De priester stelde me voor om deel te nemen aan een christelijk jeugdfestival en vertelde me dat het ook open stond voor niet-katholieken. Het enige waar niet over onderhandeld kon worden, was dat ik moest instemmen met 30 minuten aanbidding op de laatste avond,” vertelt Marine.
“Op de laatste dag, met een niet-gelovige vriend die ik had meegenomen, probeerden we te onderhandelen om niet te hoeven gaan. En uiteindelijk gaven we toe.” De tiener zou maar 30 minuten in aanbidding doorbrengen, maar toen ze voor het Allerheiligste aankwam, was het liefde op het eerste gezicht. “Ik bracht 4 uur door in stilte.”

© Aleteia – Marie Beauté en haar zoon Léopold

 

En de Bijbelvers voor vandaag is de volgende:

Het vurig gebed van een rechtvaardige vermag veel.

– Jak 5, 16

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Wie was het paterke van Hasselt? Over hoe de rozenkrans het leven van 2 vrouwen in herstelbehandeling voor verslaving verandert en Marine (25) wilde niet naar de aanbidding maar vond er Christus
Loading
/

Een reactie achterlaten