8 kinderen doen hun eerste communie in Gaza, man wonderbaarlijk genezen van kanker en de hoofdastronoom van het Vaticaan praat over sterren, schoonheid en waarheid!

© Via YouTube/TED – pater Guy Consolmagno

Vandaag hebben we het over 8 kinderen die hun Eerste Communie hebben ontvangen in de Heilige Familieparochie in de Gazastrook. Kardinaal Pierbattista Pizzaballa, Latijns patriarch van Jeruzalem, complimenteerde de vindingrijkheid van de parochie, waardoor ze haar belangrijke werk voor de gemeenschap kon voortzetten in oorlogstijd. Toen ze bijvoorbeeld niet langer aan communiehosties konden komen, richtten de parochianen een productieruimte in waar ze zelf het brood konden bakken. Tijdens bezoeken aan het klooster in de afgelopen drie maanden heeft kardinaal Pizzaballa de “kracht en het standvastige geloof van de parochie” geprezen.

De kerk van de Heilige Familie is sinds oktober een toevluchtsoord voor velen en degenen die ziek zijn, blijven in de kerk voor hun veiligheid en om hun toestand in de gaten te kunnen houden.

© Latin Patriarchate of Jerusalem البطريركية اللاتينية – القدس

Ik vertel jullie vandaag ook graag het bijzonder en aangrijpend verhaal van de zoon van Fernanco Pedro Nieto Giménez.

De dokter gaf ons een schriftelijk rapport en we begonnen aan onze weg naar huis. We maakten de hele autorit praktisch in stilte, huilend en God dankend. Het was een geweldige dinsdag van 2009. Na aankomst in onze stad gingen we direct naar de parochie en voor het Allerheiligste dankten we nogmaals. Een paar dagen later hadden we een consult op de afdeling hematologie van het Universitair Ziekenhuis van Albacete met de arts die verantwoordelijk was voor de zaak van onze zoon. Ik kon niet geloven wat ik in het rapport zag. Het resultaat was hetzelfde als voorheen. Er werd ons gevraagd om de behandeling niet stop te zetten en tot het einde vol te houden. Elke dag bad ik voor het bidprentje van Johannes Paulus II die ik uit de ziekenhuiskapel had meegenomen.

– Fernando Pedro Nieto Giménez

Scapulier van de leden van de Orde van de Ridders van de heilige Johannes Paulus II

Op 20 januari a.s. verschijnt het nieuwe Sela-album ‘Huis van vrede’. Het eerste lied dat ze met ons willen delen is het titellied van het album: ‘Huis van vrede’. In dit lied hoor je de woorden van psalm 84 doorklinken. De psalmist schrijft: “Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten”. De tempel was in het Oude Testament de plek waar de hemel de aarde raakte. Een plaats van heilige ontmoeting, een plaats van vergeving en verzoening. Het diepe verlangen naar rust, heelheid, vrede en je geliefd weten is van alle eeuwen. Veel liederen op dit album ‘Huis van vrede’, vertellen de leden van Sela, zijn een uiting van ons eigen – soms onbewuste – verlangen naar God. Schuilen in zijn huis, rusten aan zijn voeten.

We staan vandaag ook even stil bij een interview dat de hoofdastronoom van het Vaticaan heeft gegeven aan I.MEDIA.Hij spreekt over sterren, schoonheid en waarheid.

De meesten van ons – waaronder ikzelf – hebben de neiging om in een wereld te leven die heel klein en plat is, waar ik in het middelpunt sta en de andere belangrijke plaatsen om me heen de koelkast en mijn bed zijn! Maar het bestuderen van het heelal – inclusief gewoon ’s avonds naar buiten gaan en naar de sterren kijken, met dezelfde verwondering die we hadden als kinderen – herinnert ons eraan dat het echte heelal zoveel groter is dan dat. Een heelal vol sterren is groot genoeg om ongrijpbare dingen zoals Waarheid en Schoonheid te bevatten. Uitkijken, en uit, en uit, leidt er uiteindelijk toe dat je je afvraagt waarom het allemaal bestaat; in de woorden van Leibnitz: “Waarom is er iets in plaats van niets?” Vanuit zo’n contemplatie wordt men op natuurlijke wijze geleid naar een naderend besef van God.

– pater Guy Consolmagno

Vandaag ook natuurlijk een Bijbelvers van de dag:

Weest niet bang, maar blijf geloven.

– Marcus 5, 36

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
8 kinderen doen hun eerste communie in Gaza, man wonderbaarlijk genezen van kanker en de hoofdastronoom van het Vaticaan praat over sterren, schoonheid en waarheid!
Loading
/

Een reactie achterlaten