Geloven maakt anders – mgr. Joris Schröder – Veldkapellen rond de kerktorens van Bree – Francine Drijkoningen

Opnieuw mogen we twee recente publicaties aan u voorstellen in deze aflevering van De Leeswijzer.

Een eerste boek is getiteld ‘Geloven maakt anders, katholieke spiritualiteit vandaag’ en werd geschreven door mgr. Joris Schröder en uitgegeven bij Uitgeverij Betsaïda.

Spiritualiteit heeft drie krachtlijnen: ont­moeting, ordening en omvorming. Aan dit boek ligt de overtuiging ten grondslag dat ons leven een zoektocht is en dat het christelijke geloof, in verbondenheid met de katholieke Kerk, daarbij een oriëntatie biedt welke beantwoordt aan een diepmenselijk verlangen en daarom ook een wezenlijke bijdrage levert aan een harmonisch menselijk leven.

mgr. Joris Schröder

 

Het tweede boek draagt de titel ‘Veldkapellen rond de kerktorens van Bree, Kapellen vertellen… verhalen stralen’ en werd in eigen beheer uitgegeven door Francine Drijkoningen.

Ontdekt samen met ons de prachtige kapellen in Bree en omstreken en beluister de mooie getuigenis van mevrouw Drijkoningen over hoe de liefde van haar moeder voor Onze-Lieve-Vrouw haar mede inspireerde tot het verwezenlijken van dit werk dat gevuld is met informatie en zorgvuldig genomen foto’s.

U kan ons ook steeds contacteren om de nodige gegevens te ontvangen om het boek te bekomen: info@radiomaria.be of 016 41 47 47.

Tijdens mijn zoektocht naar de kapellen van Bree, naar hun voorgeschiedenis, verhalen en anekdotes mocht ik de liefde voor Moeder Maria ervaren bij velen onder ons. Er worden heel wat kaarsjes aangestoken bij Maria. Er wordt veel gebeden, om hulp gevraagd en troost gezocht. De coronapandemie heeft ertoe bijgedragen dat mensen de nodige kracht en moed blijven vinden om te herbronnen of hun geloof te versterken.

Mogen we dromen dat de veldkapellen erfgoed blijven.

Francine Drijkoningen

 

Radio Maria Podcast
Geloven maakt anders - mgr. Joris Schröder - Veldkapellen rond de kerktorens van Bree - Francine Drijkoningen
Loading
/

Een reactie achterlaten