Vonkje Vrede 2022!

Het radioprogramma ‘Vonkje Vrede’ richt zich tot iedereen, en met name tot gezinnen, vormelingen, jongeren, misdienaars, om kort voor Kerstmis even stil te staan bij de boodschap van vrede.

Het vicariaat Vlaams-Brabant Mechelen, het vicariaat Brussel en bisdom Hasselt slaan dit jaar de handen opnieuw in elkaar voor het radioprogramma Vonkje Vrede op Radio Maria bij de komst van het Vredeslicht. Op zaterdag 17 december kan je vanaf 16.00u afstemmen voor een uitzending rond vrede, licht, ontmoeting en verbondenheid. Het evangelie van de vierde adventszondag over de geboorte van Jezus en de droom van Jozef (Mt 1, 18-24) vormt de rode draad. De centrale studiogast van dit jaar is Jelle van de Mechelse organisatie Gave Veste, een project van de protestantse Kerk dat vluchtelingen laat kennismaken met het evangelie.

Ieder jaar ontsteekt een kind in Bethlehem het vredeslicht. Dit jaar is het Vredeslichtkind de twaalfjarige Sarah Noska uit Altenberg bij Linz. Dan vliegt de Oostenrijkse televisiezender ORF het licht over naar Linz in Oostenrijk zonder het vuur te doven. Vervolgens wordt het licht van mens tot mens aan elkaar doorgegeven. De scouts spelen daarin een belangrijke rol. Dat doorgeven gebeurt niet alleen in Oostenrijk, maar over heel Europa en intussen ook ver daarbuiten. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje, dat ene kleine vonkje een oceaan van licht. Zaterdagavond 10 december vond in de Heilige Familiekerk in Wenen een zendingsviering plaats voor het Vredeslicht. Op zondag 11 december kwam het Vredeslicht aan in de Vredeskerk in Eupen. Het wordt van daaruit via verschillende kerken verspreid over heel ons land.

Het oecumenische Vredeslicht is een uitnodiging aan alle mensen van goede wil om een teken van hoop, vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid door te geven aan anderen. En dat gebeurt over grenzen, over leeftijden, over religies, ziekte en gezondheid heen. Want iedereen heeft wel een reden om het vredeslicht te delen en de boodschap van vrede uit te dragen. Door de oorlog in Oekraïne heeft het Vredeslicht dit jaar een erg bijzondere betekenis.

Neem zeker ook tijdens de uitzending een kijkje op de live blog via deze link.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Vonkje Vrede 2022!
Loading
/