Verslag van de tweede dag van de apostolische reis van de paus naar Irak

In deze tweede aflevering staan we stil bij twee belangrijke gebeurtenissen tijdens de tweede dag van het bezoek van de paus aan Irak.

Het eerste is zijn ontmoeting met de groot-ayatollah Ali al-Sistani, geestelijk leider van sjiitische moslims, wiens residentie zich in de buurt bevindt van de schrijn van Imam Ali of moskee Imam Ali, de derde heilige plaats van de islam na de misschien wat meer gekende plaatsen Mekka en Medina.

Pope Francis met with Grand Ayatollah Ali al-Sistani at the Iraqi Shiite cleric’s home in the holy city of Najaf on Saturday.

Een tweede belangrijk moment was de interreligieuze ontmoeting in de Vlakte van Ur. De paus gaf er een zeer bevlogen toespraak, een boodschap van vrede en broederlijkheid. U krijgt van deze toespraak, in deze aflevering, een volledige vertaling te horen.

 

Een derde belangrijk moment was het moment waarop de paus de heilige mis opdroeg in de Chaldeeuws-Katholieke kathedraal van Sint-Jozef. Daar zullen we nog op terugkomen in een volgende aflevering, op maandag 15 maart om 17.30 uur.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Verslag van de tweede dag van de apostolische reis van de paus naar Irak
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ilse De Voegt

    Prachtige toespraak … om mee te nemen en van te leven .
    Zo blij dat ik het in het Nederlands mocht horen … dank aanbieders inzet🙏✨✨✨✨

Een reactie achterlaten