Verslag van de derde dag van de apostolische reis van paus Franciscus naar Irak

In deze aflevering staan we nog voor een laatste keer stil bij de apostolische reis van paus Franciscus in Irak.

Eerst kan u luisteren naar een homilie die de paus heeft gegeven op het einde van de tweede dag, toen hij op bezoek was in Bagdad en er de Goddelijke Liturgie celebreerde in de Sint-Jozef kathedraal.

 

Op zondag 7 maart begon de derde dag van deze apostolische reis met een korte vlucht naar Erbil waar de paus een ontmoeting had met de president en de eerste minister van de Autonome Regio van Iraaks-Kurdistan.

Waarna hij zijn reis verder zette naar Mosoel om er op het Hosh al-Bieaa, tussen de ruïnes van vier kerken, te bidden voor de zielenrust van de mensen die hun leven verloren tijdens het oorlogsgeweld. Tijdens deze aflevering hoort u wat de paus daar heeft gezegd.

 

Van Mosoel ging het per helikopter naar Qaraqosh. Daar bezocht hij de lokale gemeenschap in de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. U kan tijdens deze aflevering ook nog luisteren naar de indrukwekkende toespraak van de paus.

 

Helemaal op het einde celebreerde de paus nog de Eucharistie in het Franso Harriri stadion nadat hij terugkeerde naar Erbil.

 

Op maandag 8 maart ging paus Franciscus, na een afscheidsceromonie, terug aan boord van het vliegtuig en keerde terug naar het Vaticaan.

Radio Maria Podcast
Verslag van de derde dag van de apostolische reis van paus Franciscus naar Irak
Loading
/

Een reactie achterlaten