Traditionis Custodes – Over het gebruik van de Romeinse Liturgie voorafgaand aan de hervorming van 1970 – 16 juli 2021

In deze aflevering staan we uitgebreid stil bij het recente apostolische schrijven ‘Motu Proprio’ van paus Franciscus met de titel ‘Traditionis Custodes’, over het gebruik van de Romeinse Liturgie voorafgaand aan de hervorming van 1970 en dat op 16 juli 2021 werd bekend gemaakt.

In dit schrijven legt de paus nieuwe restricties op wat betreft het celebreren van de zogeheten Buitengewone vorm van de Romeinse ritus of de Tridentijnse Mis. In het begin van deze aflevering maken we een duidelijk onderscheid tussen de Latijnse ritus en de Oosterse en proberen we zicht te krijgen op de verschillende riten die onder de Latijnse ritus vallen. U krijgt een duiding wat het verschil is tussen de gewone en buitengewone vorm van de Romeinse ritus en hoe deze tot stand kwamen.

In een tweede deel van het programma hoort u een letterlijke vertaling van het Motu Proprio, met de verwijzingen en voetnoten.

Tot slot vertalen we ook de begeleidende brief die de paus heeft geschreven bij dit Motu Proprio om zelf duiding te geven bij de motivatie en de redenen waarom hij deze beslissingen heeft genomen.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Traditionis Custodes - Over het gebruik van de Romeinse Liturgie voorafgaand aan de hervorming van 1970 - 16 juli 2021
Loading
/

Een reactie achterlaten