Paus Franciscus zendt kardinaal-staatssecretaris, Pietro Parolin, als zijn stem op de COP28 in Dubai – Angelus 3/12

Kardinaal-Staatssecretaris, Pietro Parolin, spreekt COP28 toe – © Vatican Media

In deze aflevering blijven we stil staan bij de COP 28 of de Conference of Parties van de Verenigde Naties. Zij kwamen in Dubai samen om te spreken over het thema van de klimaatverandering en de wereldwijde impact hiervan.

Paus Franciscus, die aan de hand van maar liefst twee ‘groene’ encyclieken (Laudato Si en en Laudato Deum), tijdens zijn pontificaat het thema van de bescherming van het ‘gemeenschappelijke huis’ tot een centraal thema heeft gemaakt kijk er naar uit om op deze bijeenkomst van wereldleiders te kunnen spreken. Een aanhoudende bronchitis heeft hem er echter van weerhouden op het vliegtuig te kunnen stappen. Zodoende zond hij zijn kardinaal-staatssecretaris, Pietro Parolin, om te fungeren als zijn stem op de COP28.

Tijdens deze aflevering hoort u twee toespraken die de kardinaal bracht in naam van de Heilige Vader. Een toespraak tot de COP en een toespraak bij de gelegenheid van het openen van het ‘Faith Pavilion’.

Verder luisteren we ook naar de meditatie die de paus gaf tijdens het bidden van het angelus op zondag 3 december, eerste zondag van de Advent. Hij liet zich hierbij opnieuw bijstaan door aartsbisschop Braida, die vaak deze meditaties van de Heilige Vader helpt voorbereiden.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Paus Franciscus zendt kardinaal-staatssecretaris, Pietro Parolin, als zijn stem op de COP28 in Dubai - Angelus 3/12
Loading
/

Een reactie achterlaten