Angelus van Palmzondag – catechese tijdens de generale audiëntie – homilie tijdens de Chrismamis

© Vatican Media

In deze aflevering van Radio Vaticaan beluisteren we de catechese van Paus Franciscus tijdens de generale audiëntie op woensdag 31 maart. Hij spreekt er over het Paastriduüm.
Ook beluisteren we zijn homilie tijdens de Chrimasmis dat u live heeft kunnen volgen op Radio Maria.
Voor het bidden van het Angelus zullen we ook stil staan bij de woorden van Paus Franciscus voor het Angelus op Palmzondag.

Beste broeders en zusters, morgen beginnen we met het Paastriduüm en de viering van het verlossende mysterie van het lijden, de dood en de verrijzenis van Christus. Op Witte Donderdag gedenken we in de mis van de Maaltijd van de Heer dat Christus de voeten van de leerlingen waste, zijn nieuwe gebod van liefde uitsprak en de Eucharistie instelde als blijvende gedachtenis van het offer van zijn lichaam en bloed voor de redding van allen. Op Goede Vrijdag vieren wij Jezus’ verlossend lijden en sterven door de plechtige lezing van het lijdensverhaal, het universele gebed voor de noden van de Kerk en de wereld, en de verering van het hout van het kruis. Zo brengen wij voor de gekruisigde Heer onze lijdende broeders en zusters en alle slachtoffers van oorlog, geweld en onrecht. Op Paaszaterdag, een dag van diepe stilte, sluiten wij ons aan bij Maria in haar verdriet over de dood van haar Zoon, en haar vertrouwende verwachting van de vervulling van Gods beloften. In de Paasnacht kondigen het licht van de paaskaars en het plechtige gezang van het Alleluia vol vreugde de overwinning van Christus op zonde en dood aan. Moge onze viering van het paasmysterie in deze tijd van pandemie het kruis van Christus verkondigen als een licht dat schijnt in de duisternis en een blijvend teken van hoop in Gods belofte van nieuw leven.

– Paus Franciscus tijdens de generale audiëntie op 31 maart 2021

Radio Maria Podcast
Angelus van Palmzondag - catechese tijdens de generale audiëntie - homilie tijdens de Chrismamis
Loading
/

Een reactie achterlaten