Boodschap voor de 106e Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen – Regina Caeli 17/05 – H. zuster Faustina krijgt officiële plaats in de liturgie – Paus viert 100e verjaardag van de heilige paus Johannes Paulus II met eucharistie

Paus Franciscus toonde reeds in 2013, door een bezoek aan Lampedusa, zijn nabijheid aan vluchtelingen en migranten. Deze boodschap is hij blijven uitdragen tijdens zijn pontificaat.

 

In deze aflevering luisteren we naar de boodschap die paus Franciscus schreef ter gelegenheid van de 106e Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen die, gesteund door het Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling, zal gevierd worden op 27 september van dit jaar.

We horen de meditatie die de paus gaf tijdens het bidden van het Regina Caeli op zondag 17 mei.

We vermeldden dat de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten, door een publicatie ondertekend door de prefect kardinaal Robert Sarah, op aangeven van de paus besloten heeft om de heilige zuster Faustina Kowalska in te schrijven in de officiële Romeinse kalender en zo haar een plaats te geven in de liturgie als facultatieve gedachtenis.

Op 18 mei vierden we de 100e verjaardag van de geboorte van de heilige paus Johannes Paulus II. Luister naar de mooie homilie van de paus die hij uitsprak tijdens de heilige Mis die hij opdroeg aan de graftombe van de heilige paus en hoor hoe hij met grote genegenheid reflecteert over het leven van deze bijzondere opvolger van de heilige Petrus.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Boodschap voor de 106e Werelddag van de Migranten en Vluchtelingen - Regina Caeli 17/05 - H. zuster Faustina krijgt officiële plaats in de liturgie - Paus viert 100e verjaardag van de heilige paus Johannes Paulus II met eucharistie
Loading
/

Een reactie achterlaten