Overzicht van de pelgrimstochten van het afgelopen Pelgrimsjaar – Van Kortrijk naar Heule en Bissegem – Keulen – Leuven naar de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen

In dit tweede deel van ons overzicht gaan we terug naar West-Vlaanderen, de stad die onlosmakelijk verbonden is met de Guldensporenslag, Kortrijk! Ontdek met ons deze historische parel, de geschiedenis van de Passionisten en ga nog langs Heulen en Bissegem.

In de laatste maand van het jaar 2022 gingen we opnieuw de landsgrenzen over en belandden we in Duitsland in Keulen! Daar hielpen we de Driekoningen met het zoeken naar goud, wierook en mirre en ontdekten we de Romeinse geschiedenis en de prachtige Romaanse kerken van de stad.

Tot slot terug naar Vlaanderen in de maand januari 2023. Zo trekken we door de binnenstad van Leuven, langs Radio Maria in Egenhoven om zo de stichtings – en restauratiegeschiedenis van de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen te ontdekken.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Overzicht van de pelgrimstochten van het afgelopen Pelgrimsjaar - Van Kortrijk naar Heule en Bissegem - Keulen - Leuven naar de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen
Loading
/

Een reactie achterlaten