Overzicht van de pelgrimstochten van het afgelopen Pelgrimsjaar – Brussel – Herentals naar de abdij van Tongerlo – Tongeren

In deze aflevering blikken we verder terug op de tochten die de Heer ons in het afgelopen jaar heeft geschonken.

We staan eerst stil bij onze voettocht door de Brusselse binnenstad waar we niet enkel de prachtige architectuur mochten ontdekken maar ook de sporen van onze vaderlandse geschiedenis. We gingen er in gesprek met medewerkers van La Santina in de Marollen en de Italiaanse Vanessa tijdens haar eigen persoonlijke pelgrimstocht!

In een tweede deel gaan we opnieuw de fiets op in Herentals, de historische hoofdstad van de Kempen. We baden er zo bij de oudste Kruisweg van ons land, gingen langs het voormalig Begijnhof en ontdekten de levensgeschiedenis van Zuster Rumolda. We gingen daarnaast in gesprek met verschillende mensen die getuigden van hun geloof en hun devotie voor de zuster die in geur van heiligheid overleed.

Tot slot gaan we richting de oudste stad van het jongste bisdom van ons land, Tongeren! Ontdek met ons de Romeinse en kerkelijke geschiedenis van de stad waar het christendom onze streken kon binnen komen en luister naar de getuigenissen van de museummedewerker Christian of die van de trouwe Suisse van de basiliek van Onze Lieve Vrouw, Tonnie.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Overzicht van de pelgrimstochten van het afgelopen Pelgrimsjaar – Brussel - Herentals naar de abdij van Tongerlo - Tongeren
Loading
/

Een reactie achterlaten