‘De Blinkende Steen’ van Z. Jan van Ruusbroec IV

In deze uitzending gaat Priester Paul Vanderstuyft opnieuw in op het werk "De Blinkende Steen" van Jan van Ruusbroec. Het werkje biedt ons een sleutel aan om binnen te treden in de wereld van de christelijke contemplatie.

De voorbije edities heeft priester Paul Vanderstuyft de Zalige Jan van Ruusbroec met zijn werk “De Blinkende Steen”, reeds vrij uitvoerig in de aandacht gebracht. Ook deze keer zal hij nu en dan een paar stukjes in het Middel-Nederlands voorlezen om ons wat meer vertrouwd te maken met de mooie geschiedenis van onze taal, en eveneens te kunnen genieten van het mooie literaire talent van deze wonderbare mystieke auteur.

U kan de volledige tekst van de uitzending hier terugvinden.

Radio Maria Podcast
'De Blinkende Steen' van Z. Jan van Ruusbroec IV
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Godefroy Marie-Louise (wiske)

    Aan Priester Paul Vanderstuyft. Het maakte me zo gelukkig toen ik ( per toeval) u hoorde vertellen op Radio Maria. De blinkende Steen van Z. Jan van Ruusbroek. Ik weet niet veel over Mystieke Lectuur,maar af en toe pikte ik een graantje mee toen mijn dochter haar eindwerk maakte voor Wijsbegeerte. Het handelde over de liefdesmystiek van Marguérite Porete. IK zelf ben 75j en indertijd tot 14 jaar naar school geweest want mijn ouders beslisten dat ik een goede huismoeder moest worden. Ik wilde je al een hele tijd bedanken ,maar ik durfde gewoon niet. Ik wil je danken omdat je me een vriend,een broer gegeven hebt.’ Wie zijn mijn moeder en mijn broers vroeg Jezus?’ ZALIG

Een reactie achterlaten