GROENTENGRATIN
2 pastinaken – 4 wortels – 2 courgettes – 5o g gemalen geitenkaas – een halve liter geitenmelk ( of lichte, vloeibare room)
Schil de groenten
Met een dunschiller snijd dunne slierten van de groenten.
Doe de groentenslierten in een ovenschotel.
Giet de melk of de room erover; Bestrooi met de gemalen geitenkaas.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
De groenten moeten gaar zijn en de kaas moet een mooi korstje vormen.
Door het feit dat de groenten zo fijn gesneden worden moeten ze niet voorgekookt worden.

GEBAKKEN KNOLSELDER
1 knolselder – 2 eieren – 4 eetlepels speltbloem – speltpaneermeel (=5 verkruimelde speltbeschuiten) of 5 eetlepels speltgries – boter
Schil de knolselder.
Snij in dunne schijven.
Wentel iedere schijf in de bloem, dan in de geklutste eieren en tenslotte in het paneermeel.
Bak in een beetje boter in de pan op een matig vuur

DRUIVENTAART
Deeg : 150 g fijne, witte speltbloem – 25 g rietsuiker – 50 gemalen amandelen – 75 g zachte boter – 1 ei
Vulling : 100 g gemalen amandelen – 75 g rietsuiker – 3 Ã 4 eetlepels water – 1 kleine tros druiven
Maak een deegbal en rol uit.
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier of beboter en bebloem.
Leg de deeglap in de springvorm.
Je kan ook de deegbal in het midden van de springvorm leggen en met de hand het deeg platdrukken.
Zorg dat de bodem van de vorm volledig bedekt is en dat je een opstaande rand deeg hebt.
Meng de amandelen, rietsuiker en water tot je een zachte massa hebt.
Giet de vulling tot aan de rand van het deeg. Versier met ontpitte druivenhelften.
Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Ontvormen en laten afkoelen op een rooster.




