Over gezinspastoraal, hun kinderbijbel en over de YOUCAT!

Deze maand schenkt Kerk in Nood aandacht aan religieuze literatuur en gezinspastoraal. De kinderbijbel van Kerk in Nood bestaat al 40 jaar. En wist u dat Kerk in Nood de bekende YOUCAT-boekenreeks steunt?

Kerk in Nood viert dit jaar de 40ste verjaardag van haar kinderbijbel ‘God spreekt tot Zijn kinderen’. Sinds zijn verschijning werden er wereldwijd meer dan 51 miljoen exemplaren in 189 talen verspreid. Er komen regelmatig nieuwe vertalingen bij omdat men bijvoorbeeld in Afrika al meer dan 2000 verschillende talen spreekt. De kinderbijbel levert wereldwijd ook een bijdrage tot alfabetisering.

In 1979 verkondigden de Verenigde Naties het ‘Jaar van het Kind’, wat de aanzet gaf tot de verwezenlijking van een idee waar pater Werenfried al een lange tijd over nadacht. Hij schreef toen:

Kinderen hebben iets nodig zoals een kinderbijbel, opdat het beeld van Christus in hun hart tot leven kan komen. Lokale Kerken hebben vaak niet de middelen om een kinderbijbel te verschaffen in de moedertaal van de gelovigen, of ze worden vervolgd waardoor ze geen literatuur kunnen publiceren. Vele kinderen zijn zo arm dat ze zich zelfs geen boek kunnen veroorloven. Daarom willen wij hun een kinderbijbel schenken.

Vanaf het begin deelt Kerk in Nood de kinderbijbel gratis uit in arme landen. Wanneer u één exemplaar aanschaft voor uw (klein)kind, schenkt Kerk in Nood drie kinderbijbels (in de lokale taal) aan kinderen in projectlanden. Zo verspreidt de Blijde Boodschap zich bijzonder sterk!

Herhaling:
zaterdag 24 augustus 2019 om 18u15

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over gezinspastoraal, hun kinderbijbel en over de YOUCAT!
Loading
/

Een reactie achterlaten