Jaarverslag 2018 van Kerk in Nood

Kerk in Nood maakte de balans op van haar resultaten in 2018: we kijken ze samen met u in.
Verder focust deze uitzending op bouwhulp en interreligieuze dialoog.

Thomas Heine-Geldern, de uitvoerend president, en Uma Wijnants, de nationaal directeur van Kerk in Nood Belgiƫ en Luxemburg, schreven naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag 2018 het volgende:

Dankzij uw gulheid konden wij ook afgelopen jaar opnieuw onze taak vervullen en een positief antwoord geven op meer dan 5.000 projectaanvragen. De publicatie van het laatste rapport ā€œVrijheid van godsdienst in de wereldā€ heeft in de media meer aandacht gekregen dan ooit tevoren. In talrijke landen was niet alleen de belangstelling, maar ook de bezorgdheid groot.

Paus Franciscus laat ons herhaalde malen weten dat wij allen ā€œbewerkers van vredeā€ kunnen zijn. Onze bijdrage aan de vrede bestaat uit het gebed voor elkaar, informatie over de situatie van onze vervolgde broeders en zusters en materiĆ«le hulp. Wij zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke inspanningen van u, onze grootmoedige weldoeners, en van onze geĆ«ngageerde medewerkers uiteindelijk de vrede dienen. Het gaat hierbij niet alleen om de vrede als tijd zonder oorlog, maar ook om de vrede zoals alleen God ons die kan schenken en die zeker in de paastijd een thema vormt in de Heilige Schrift.

U kunt er zeker van zijn dat wij onze opdracht als pastorale hulporganisatie die de vrede dient ook in de toekomst onvermoeibaar willen blijven vervullen en dat wij daar met uw hulp ook in zullen slagen!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Jaarverslag 2018 van Kerk in Nood
/

Een reactie achterlaten

Menu sluiten