Jaarverslag 2018 van Kerk in Nood

Kerk in Nood maakte de balans op van haar resultaten in 2018: we kijken ze samen met u in.
Verder focust deze uitzending op bouwhulp en interreligieuze dialoog.

Thomas Heine-Geldern, de uitvoerend president, en Uma Wijnants, de nationaal directeur van Kerk in Nood België en Luxemburg, schreven naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag 2018 het volgende:

Dankzij uw gulheid konden wij ook afgelopen jaar opnieuw onze taak vervullen en een positief antwoord geven op meer dan 5.000 projectaanvragen. De publicatie van het laatste rapport “Vrijheid van godsdienst in de wereld” heeft in de media meer aandacht gekregen dan ooit tevoren. In talrijke landen was niet alleen de belangstelling, maar ook de bezorgdheid groot.

Paus Franciscus laat ons herhaalde malen weten dat wij allen “bewerkers van vrede” kunnen zijn. Onze bijdrage aan de vrede bestaat uit het gebed voor elkaar, informatie over de situatie van onze vervolgde broeders en zusters en materiële hulp. Wij zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke inspanningen van u, onze grootmoedige weldoeners, en van onze geëngageerde medewerkers uiteindelijk de vrede dienen. Het gaat hierbij niet alleen om de vrede als tijd zonder oorlog, maar ook om de vrede zoals alleen God ons die kan schenken en die zeker in de paastijd een thema vormt in de Heilige Schrift.

U kunt er zeker van zijn dat wij onze opdracht als pastorale hulporganisatie die de vrede dient ook in de toekomst onvermoeibaar willen blijven vervullen en dat wij daar met uw hulp ook in zullen slagen!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Jaarverslag 2018 van Kerk in Nood
Loading
/

Een reactie achterlaten