Zalige Carlo Acutis zal heiligverklaard worden! Enkele weetjes over de heilige Filippus Neri en vandaag vieren we het feest van H. Augustinus van Canterbury

Vandaag hebben we het over Carlo Acutis. Hij zal heilig verklaard worden na erkenning van een tweede wonder.

De Kerk van Assisi is in feeststemming. Lof aan de Heer, die grootse dingen doet om ons enthousiasme voor christelijke trouw en de verkondiging van het evangelie een boost te geven. Dank ook aan de Heilige Vader die meegaat met Gods werk.
– Mgr. Domenico Sorrentino, bisschop van Assisi.

U kan de getuigenis van de ouders van Carlo Acutis alsook meer informatie over zijn leven herbeluisteren in 3 uitzendingen van het programma ‘De Rots in de branding’.

We hebben het vandaag ook over de heilige Filippus Neri, wiens feest we vierden op 26 mei.

Filippus Neri, liefkozend de “Apostel van Rome” genoemd, was een opmerkelijke Italiaanse priester die leefde in de 16e eeuw. Zijn leven werd gekenmerkt door een diepe liefde voor God en een aanstekelijke vreugde die ontelbare zielen tot het katholieke geloof trok. Zijn leven dient als inspiratie voor iedereen en herinnert ons aan de transformerende kracht van vreugde, gebed en authentieke liefde voor God en onze medemensen. We overlopen 8 weetjes over hem!

In het programma ‘Kathovisie’ bespraken we reeds het leven van deze bijzondere heilige, met behulp van de prachtige film ‘Preferisco il Paradiso’ (ik ga liever naar de hemel). De 3 uitzendingen kan u herbeluisteren bij het programma Kathovisie.

 

De Bijbelvers voor vandaag is:

Schaam u niet uw zonden te bekennen.
– Sir 4, 26

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Zalige Carlo Acutis zal heiligverklaard worden! Enkele weetjes over de heilige Filippus Neri en vandaag vieren we het feest van H. Augustinus van Canterbury
Loading
/

Een reactie achterlaten