Over Carlo Acutis (deel 1)

Op 10 oktober 2020 werd een tiener, overleden in 2006, zaligverklaard in de basiliek van Sint Franciscus in Assisi: Carlo Acutis. Een uitzonderlijk, maar kort leven, met een buitengewone getuigenis voor de wereld van vandaag en in het bijzonder voor de jongeren. Hij leefde zoals de andere jongeren van onze tijd  en genoot van sport, muziek, films, computers,  internet,... En toch staat hij bekend als de 'cyber-apostel van de Eucharistie'. 

“De Eucharistie is de snelweg naar de hemel”
– Carlo Acutis (één van zijn bekendste uitspraken)

In dit eerste deel overlopen we zijn leven aanéén geweven met de vele liederen gecomponeerd ter zijner ere.

Radio Maria Podcast
Over Carlo Acutis (deel 1)
Loading
/

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. BP

  Dank u voor deze afleveringen , een 3D beeld van Zalige Carlo Acutis en zijn Reliek ( een paar haren van Zalige Carlo ) staan in een kapel in de Sint-Quintinus kerk Heuvenstraat 2 te 3520 Zonhoven Limburg . Ook zijn tentoonstelling over de Eucharistische Wonderen staan of stonden er opgesteld . De Heilige Mis wordt er dagelijks door Priester Wim Simons op Facebook via livestream uitgezonden .

 2. Gerda

  Dank u Radio Mario voor deze uitzending(en) van deze prachtige Carlo Acutis.

  1. Martine

   Toen ik in het voorjaar van 2021 op tv. een foto zag van de zalige Carlo acutis was ik met verstomming geslagen. De zeer korte uitleg over zijn leven geep me enorm aan.
   Sindsdien heeft die jongen me blijven aan spreken.
   Op kerstavond hoorde ik de oproep van radio Maria om te bellen en een heilige toe gewezen te krijgen. Na wat na te denken en zeker te weten dat ik Carlo niet als heilige zou krijgen want hij was zalig.
   En toch wou ik het zo graag.
   En … daarbij zou de kans toch wel miniem klein zijn.
   Ik durfde dus te bellen of er nog heiligen op overschot waren. Met volle aandacht luisterde ik de daaropvolgende 10 min. Geloof het of niet, maar ik kreeg Carlo toegewezen met de opdracht te bidden voor de jeugd.
   Ik was zeer ontsteld en sprakeloos. Maar ENORM dankbaar.
   Tot zover mijn verhaal.

 3. M-C

  Als ik deze aflevering beluisterde dacht ik; “deze jongen, deze zalige, is ons werkelijk gegeven voor deze tijden. Voor de kinderen, de jongeren, maar zeker ook voor de ouders en de grootouders.”
  Zó hartverwarmend en hoopvol. Ik wil hier zeker meer over weten!

Een reactie achterlaten