Twee prachtige getuigenissen over de rozenkrans, Marine wilde niet naar de aanbidding maar vond Christus en Daddy Yankee getuigt!

We lezen samen een mooie getuigenis van twee vrouwen in herstelbehandeling voor verslaving.

“k gaf haar mijn rozenkrans en zei: ‘Laten we dit samen bidden. Ik zal je leren hoe je de rozenkrans bidt, want het helpt mij.

– Kelli Davis

We krijgen ook enkele tips, 4 eenvoudige manieren, om de rozenkrans in je agenda te passen als die al vol zit.

We staan stil bij de getuigenis van een jonge vrouw. Marine Beauté is 25 jaar en een volleerde vrouw, moeder en onderneemster. Geboren uit dove ouders die scheidden toen ze 4 was, ontmoette ze Christus toen ze 15 was. Ze wilde niet naar de aanbidding, maar vond er Christus.

Bij toeval ging het jonge meisje naar een activiteit georganiseerd door het aalmoezenierspastoraat van de hogeschool in Sanary-sur-Mer, vlakbij Toulon, waar een aantal van haar vriendinnen aan deelnamen. “De priester stelde me voor om deel te nemen aan een christelijk jeugdfestival en vertelde me dat het ook open stond voor niet-katholieken. Het enige waar niet over onderhandeld kon worden, was dat ik moest instemmen met 30 minuten aanbidding op de laatste avond,” vertelt Marine.
“Op de laatste dag, met een niet-gelovige vriend die ik had meegenomen, probeerden we te onderhandelen om niet te hoeven gaan. En uiteindelijk gaven we toe.” De tiener zou maar 30 minuten in aanbidding doorbrengen, maar toen ze voor het Allerheiligste aankwam, was het liefde op het eerste gezicht. “Ik bracht 4 uur door in stilte.”

© Aleteia – Marie Beauté en haar zoon Léopold

Een tijdje geleden ging een vrouw naar X (voorheen Twitter) om haar bekeringsverhaal te delen. Ze legt uit dat tijdens haar studie in 1993, haar Italiaanse vriend haar het “Weesgegroet” leerde. Ze schreef het gebed op in haar dagboek en reciteerde het dagelijks in het Italiaans. Drie jaar later bekeerde ze zich tot het katholicisme. “Het kwam toen nooit bij me op dat deze handelingen met elkaar verbonden waren,” zei ze. “Nu weet ik zeker dat ze dat wel waren.”

Andere X-gebruikers gaven commentaar met ondersteunende vriendelijke gevoelens en soortgelijke getuigenissen over de rozenkrans.

Eén gebruiker zei: “Kort nadat ik de rozenkrans begon te bidden, keerde ik terug naar de Kerk. Het is altijd Maria die ons naar Jezus toe trekt.”
Een andere gebruiker zei: “Een van de geneugten van ouder worden is terugkijken en de puntjes met elkaar verbinden van gebeurtenissen die in feite Jezus en onze Heilige Moeder waren die in ons leven aan het werk waren.”
Een gebruiker voegde eraan toe: “God zegene je en welkom thuis.”

De Heilige Moeder heeft het ultieme doel voor ieder van ons: ons toewijden aan Haar Zoon zodat we in de Hemel kunnen komen. Net zoals we onze vrienden en familie vragen om voor ons te bidden, is er veel kracht in het vragen van hetzelfde aan de Heilige Moeder. Het Weesgegroet is het meest perfecte voorbeeld van waar echte moederliefde en voorbede elkaar ontmoeten.

We krijgen een open uitnodiging om het moederschap van Maria in ons persoonlijke leven te aanvaarden. Laat het beginnen met één Weesgegroet en zie hoe de Heilige Moeder je hart verzacht om de wil van Haar Zoon te doen. Zoals de heilige Josemaría Escrivá schreef: “Als je Maria zoekt, zul je Jezus vinden.”

Vandaag horen we hoe de bekende zanger Daddy Yankee -Ramón Luis Ayala Rodríguez – na zijn laatste concert getuigd over zijn geloof. Een mooie getuigenis!

Deze dag is voor mij de belangrijkste dag van mijn leven… vanavond erken ik en schaam ik me niet om de hele wereld te vertellen dat Christus in mij leeft en dat ik voor Hem zal leven. Dit is het einde van een hoofdstuk en het begin van een heel nieuw. (…) Vele jaren heb ik geprobeerd een gat in mijn leven te vullen dat niemand kon vullen. Ik probeerde een doel te vinden. Op vele momenten leek het alsof ik gelukkig was, maar ik voelde dat er iets ontbrak.

(…)

Aan iedereen die mij gevolgd heeft, volg Jezus Christus, Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven!

– Daddy Yankee aan het einde van zijn laatste concert in december 2022

Hij citeerde ook een passage uit het evangelie volgens de heilige apostel Mattheus:

Wat voor nut heeft het voor een mens heel de wereld te winnen, als dit ten koste gaat van eigen leven? Of wat zal een mens kunnen geven in ruil voor zijn leven?  Want de Mensenzoon zal komen in de heerlijkheid van zijn Vader, vergezeld van zijn engelen, en dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden.

– Mt 16, 26-27

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Twee prachtige getuigenissen over de rozenkrans, Marine wilde niet naar de aanbidding maar vond Christus en Daddy Yankee getuigt!
Loading
/

Een reactie achterlaten