Oecumenische gebedswake voorafgaand aan synode, bericht van Paus Fransiscus aan de journalisten en over de Catacombendag op 7 okotber

Vandaag staan we even stil bij de Oecumenische gebedswake voorafgaand aan synode dat nu zaterdag 30 september zal plaatsvinden. We bidden tot de heilige Geest zoals de Paus het ons vraagt.

Ook luisteren we naar een bericht van Paus Fransiscus aan de journalisten.

Desinformatie is een van de zonden van de journalistiek, waarvan er vier zijn: “verkeerde informatie, wanneer journalistiek niet informeert of slecht informeert; laster (…); smaad, wat anders is dan laster maar vernietigt; en de vierde is coprofilie, dat wil zeggen, de liefde voor schandaal, voor smerigheid, schandaal dat verkoopt.

Echte communicatie is altijd gebaseerd op het geven van de feiten van beide kanten. Laten we alstublieft niet toegeven aan de logica van de oppositie, laten we ons niet beïnvloeden door haatdragende taal.

Bevorder de cultuur van ontmoeting en niet van confrontatie; de cultuur van vrede en niet van oorlog; de cultuur van openheid voor de ander en niet van vooroordelen.

– Paus Fransiscus, zaterdag 26 augustus, bij het ontvangst van de ”E’ Giornalismo” prijs.

We luisteren ook samen naar een lied van het nieuw album ‘Ruach‘ van de groep Glorious:

Eeuwige God, ik weet dat U van mij houdt
U bent mijn Vader, ik ben uw kind
Eeuwige God, ik weet dat U van mij houdt
Ik ben voor eeuwig van U

Ook hebben we het over de zesde Catacombendag (herfsteditie), dag die wordt gehouden op 7 oktober 2023, volgens een persbericht van de Pauselijke Commissie voor Heilige Archeologie. Het thema van het evenement zal “Paden van Vrede” zijn, met als doel de symbolen en beelden van de catacomben te benadrukken die, na eeuwen, ons uitnodigen na te denken over het thema vrede, juist op zo’n delicaat moment in de geschiedenis, gekenmerkt door oorlog, conflict en geweld.

En laten we de Bijbelvers voor vandaag niet vergeten:

Wat baat het voor een mens heel de wereld te winnen, maar zichzelf schade toe te brengen.

– Mc 8, 36

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Oecumenische gebedswake voorafgaand aan synode, bericht van Paus Fransiscus aan de journalisten en over de Catacombendag op 7 okotber
Loading
/

Een reactie achterlaten