Missiecongres2024: in gesprek met Marie-Thérèse van Philantropos, Jeff van ‘je huis op de rots bouwen’, de mannen van Kingsman en over Sycamore!

In deze laatste terugblik op het Missiecongres luisteren we nog naar enkele interviews en gesprekken!

Marie-Thérèse van Philantropos

We hebben vele mensen ontmoet op het Missiecongres, en vele organisaties en verenigingen ontdekt!

We zijn in gesprek gegaan met Marie-Thérèse van Philantropos. In 2000 kwam een groep Franse en Zwitserse katholieke intellectuelen en academici, als reactie op de oproepen van paus Johannes Paulus II om jonge mensen op te leiden, op het idee om een universitair instituut op te richten om jonge volwassenen een diepgaande antropologische opleiding te geven om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Het Europees Instituut voor Antropologische Studies, bijgenaamd PHILANTHROPOS, van het Griekse philein anthropos, ‘die van de mens houdt’, werd in 2003 in Fribourg opgericht. Marie-Thérèse is er gaan studeren!

We kwamen ook twee jonge mannen tegen, Wouter en Jako. Ze gingen een workshop geven over Sycamore. Sycamore is een laagdrempelige cursus over het christelijk geloof en waarom dit relevant is voor het leven van vandaag de dag. Het geeft mensen de kans anderen te ontmoeten, van gedachten te wisselen, overtuigingen af te tasten en na te denken over vragen die er echt toe doen.

Onze overburen op de infomarkt waren van een organisatie genaamd ‘je huis op de rots bouwen‘. Het huwelijk tussen een man en een vrouw is een oneindig mooie werkelijkheid en uiterst belangrijk voor de maatschappij. Het is belangrijk daar een positieve dynamiek aan te geven zodat het huwelijk kan stralen en degelijk de beproevingen die het bedreigen doorstaan. Een vorming en een grondige beschouwing van zijn essentie en zijn beleving kunnen doeltreffend bijdragen tot zijn welslagen. “Je huis op de rots bouwen” biedt zo een vorming en beschouwing aan, door koppels voor koppels. We gingen in gesprek met Jeff!

Wist u dat er een organisatie bestaat dat de naam draagt ‘KingsMen’, ‘mannen van de Koning’? KingsMen begon als een kleine bergretraite in de Pyreneeën in 2012. Drie vrienden besloten om als mannen onder elkaar naar een abdij in de bergen te gaan. Hier werden ze fysiek en spiritueel uitgedaagd en konden ze hun vriendschap versterken. In 2013 kwam er een vervolg, wat leidde tot de oprichting van KingsMen in 2015. KingsMen gelooft dat het tijd is voor mannen om weer in hun kracht te komen en hun rol in hun leven, familie en maatschappij op zich te nemen. Zij kunnen dit alleen doen met de hulp van echte vrienden en door betekenis te geven aan hun leven door middel van God, meditatie, stilte,… We gingen in gesprek met twee leden van KingsMen!

 

De Bijbelvers voor vandaag is de volgende:

Niet zoals Ik wil, maar zoals Gij wilt.
– Mt 26, 39

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Missiecongres2024: in gesprek met Marie-Thérèse van Philantropos, Jeff van 'je huis op de rots bouwen', de mannen van Kingsman en over Sycamore!
Loading
/

Een reactie achterlaten