‘Give peace a hand’ een initiatief van jongeren voor alle generaties, een bijzonder verhaal over de Ferrero Rocher en we hebben het over ‘Ecclesia de Eucharistia’

Vandaag gaan we in gesprek met priester Ton Jonstra die ons meer gaat vertellen over het evenement ‘Give peace a hand’ dat nu zondag 21 april doorgaat in Brussel. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de organisatie!

Kent u de Ferrero Rocher? Wel, er hangt een bijzonder verhaal aan!

Michele Ferrero, de oprichter van het bedrijf en een toegewijd katholiek, had een diepe devotie voor de Heilige Maagd Maria en wilde haar eren met zijn werk. Naar verluidt vernoemde hij zijn het bekende chocolaatje “Rocher” naar de rotsgrot, de Rocher de Massabielle, die de locatie markeert waar de Heilige Maagd Maria verscheen aan de Heilige Bernadette in Lourdes, Frankrijk. In feite betekent “rocher” “rots” in het Frans. Met dit in gedachten wijzen velen naar de knapperige coating en de ongelijkmatige gouden verpakking van de chocolade als Ferrero’s poging om te lijken op deze rotsformatie in Lourdes, die een speciale betekenis had voor de chocolatier.

Er werd gezegd dat Ferrero jaarlijks een bedevaart naar Lourdes maakte en ook een bezoek organiseerde voor zijn werknemers. Hij had ook een Mariabeeld in elk van de 14 productiefaciliteiten van zijn bedrijf over de hele wereld.

Het succes van Ferrero hebben we te danken aan Onze Lieve Vrouw van Lourdes; zonder haar kunnen we weinig doen.

– Michele Ferrero, bij de 50e verjaardag van de oprichting van het bedrijf .

Ferrero overleed op 14 februari 2015 op 89-jarige leeftijd. Kort voor zijn dood beschadigde een overstroming het heiligdom in Lourdes. Ferrero beloofde “een grote donatie om te herstellen wat verloren was gegaan”, aldus Elias. Na zijn dood hielden zijn kinderen zich aan hun vaders belofte en hielpen met de reparaties.

Het familiebedrijf zet zijn traditie voort met Giovanni Ferrero, de zoon van Michele, die het bedrijf vandaag leidt. Ferrero Rocher werd in 1946 in Alba, Italië, opgericht door Pietro Ferrero, de vader van Michele. Vandaag de dag is Ferrero Rocher de op twee na grootste chocoladeproducent ter wereld. Sinds de lancering in andere Europese landen in 1982 is het bedrijf uitgebreid met andere merken zoals Nutella, Tic Tac en Kinder.

21 jaar geleden, op 17 april 2003 -Witte Donderdag- bracht Paus Johannes Paulus II de encycliek ‘De Kerk leeft uit de Eucharistie’ uit. We spreken hierover met priester Pierre François.

‘De Eucharistie is het centrum van mijn hele dag’, heeft de Heilige Vader Johannes Paulus II bij verschillende gelegenheden bevestigd. Hiermee heeft hij ons een kostbaar getuigenis nagelaten van het belang van de Eucharistie voor de Kerk en voor het persoonlijke leven van ieder van ons.

 

De Bijbelvers voor vandaag komt uit het Evangelie volgende de Heilige Mattheus:

Als gij niet opnieuw wordt als kleine kinderen, zult gij het Rijk der hemelen zeker niet binnengaan.

– Mt 18, 3

Radio Maria Podcast
'Give peace a hand' een initiatief van jongeren voor alle generaties, een bijzonder verhaal over de Ferrero Rocher en we hebben het over 'Ecclesia de Eucharistia'
Loading
/

Een reactie achterlaten