Oproep voor gebed en vasten, boodschap van Paus Franciscus en adopteert u ook een priesterdirecteur?

Vandaag bidden we speciaal voor vrede overal ter wereld, ook voor vrede in ons land. We luisteren naar de boodschap van Paus Franciscus na het bidden van het angelus nu zondag 15 oktober. Hij zei het volgende:

Ik blijf met groot verdriet volgen wat er gebeurt in Israël en Palestina. Ik denk opnieuw aan de velen… in het bijzonder aan de kinderen en de ouderen. Ik doe opnieuw een oproep om de gijzelaars te bevrijden en ik vraag met klem dat kinderen, zieken, ouderen, vrouwen en alle burgers niet het slachtoffer worden van het conflict. Het humanitair recht moet worden nageleefd, vooral in Gaza, waar het dringend en noodzakelijk is om te zorgen voor humanitaire corridors en om de hele bevolking te hulp te komen. Broeders en zusters, er zijn al veel doden gevallen. Alsjeblieft, laat er niet nog meer onschuldig bloed vergoten worden, noch in het Heilige Land, noch in Oekraïne, noch waar dan ook! Genoeg! Oorlogen zijn altijd een nederlaag, altijd!

Gebed is de zachtmoedige en heilige kracht om de duivelse kracht van haat, terrorisme en oorlog te weerstaan. Ik nodig alle gelovigen uit om zich aan te sluiten bij de Kerk in het Heilige Land en aanstaande dinsdag, 17 oktober, te wijden aan gebed en vasten. En laten we nu bidden tot Onze Lieve Vrouw. [Wees gegroet Maria].

Mijn bezorgdheid over de crisis in Nagorno-Karabach is niet afgenomen. Naast de humanitaire situatie van de ontheemden – die ernstig is – wil ik ook een speciale oproep doen voor de bescherming van de kloosters en gebedshuizen in de regio. Ik hoop dat ze, te beginnen bij de autoriteiten en alle inwoners, gerespecteerd en beschermd kunnen worden als deel van de lokale cultuur, uitingen van geloof en een teken van broederschap die het mogelijk maakt om ondanks verschillen samen te leven.

– Paus Franciscus

Ook herhalen we de oproep van Pierbattista kardinaal Pizzaballa, patriarch van Jeruzalem, om een dag van vasten en gebed voor vrede in de wereld te houden vandaag. U kan de oproep, de brief, hier volledig lezen.

We gaan ook in gesprek met Padre Marco Luìs, directeur van Radio Maria Portugal. We hebben het over de retraite van de priesterdirecteurs die op dit moment plaatsvindt in Fatima. Hij vertelt ons meer over de gebedsactie ‘adopteer een priesterdirecteur’!

Wenst u een priesterdirecteur te adopteren? Dat kan! Neem een kijkje op de website van Radio Maria Portugal en daar op de hoofdpagina zie je staan in het Portugees: Adote um Padre Diretor da Rádio Maria para rezar. En als u op het knopje eronder ‘sortear’ klikt, dan krijgt u de naam en de foto van de programmadirecteur die u kan adopteren, wat dus wil zeggen dat Onze-Lieve-Vrouw die priester en de Radio Maria waar hij verantwoordelijk voor is aan uw gebed toevertrouwd.

En we hebben ook voor vandaag een Bijbelvers:

Acht uzelf niet hoger dan u kunt verantwoorden.

Rom 12, 3

Radio Maria Podcast
Oproep voor gebed en vasten, boodschap van Paus Franciscus en adopteert u ook een priesterdirecteur?
Loading
/

Een reactie achterlaten