Bomaanslag tijdens Mis in Filipijnen, 83 dopen op het feest van Christus Koning en boodschap van Paus Franciscus bij eerste zondag van de Advent ‘Wees waakzaam!’

© Fides

Vandaag staan we stil bij de boodschap van Paus Franciscus na het Angelus van gisteren, de eerste zondag van de advent.

Laten we in de weken voorafgaand aan de speciale dag – Kerstmis – het huis van ons hart zorgvuldig voorbereiden, zodat het ordelijk en gastvrij is.  (…) Waakzaamheid betekent het hart gereed houden. (…) Beste vrienden, laten we Zijn verwachting koesteren zonder ons te laten afleiden door zoveel nutteloze dingen en zonder voortdurend te klagen, maar laten we onze harten alert houden, dat wil zeggen, reikhalzend naar Hem, wakker en klaar, ongeduldig om Hem te ontmoeten.

– Paus Franciscus

We staan ook stil bij enkele actualiteitspunten:

  • Gisteren kwamen vier mensen om bij een bomaanslag, die plaatsvond toen de mis werd opgedragen in de gymzaal van de Mindanao State University in Marawi, in de Filipijnen. Nog eens 42 mensen raakten gewond. We bidden zeer speciaal voor hen!

  • Maar ook goed nieuws: de katholieke kerk in China heeft nu 83 nieuw gedoopte leden in Shanghai. Op 26 november, het feest van Christus Koning, reikte bisschop Joseph Shen Bin hen het sacrament van doopsel uit in de kathedraal van Shanghai, meldt het persagentschap Fides.

De Bijbelvers voor vandaag is de volgende:

Ik heb Mijn keuze op u laten vallen en u Mijn bijzondere gunst geschonken.

– Ex 33, 12

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Bomaanslag tijdens Mis in Filipijnen, 83 dopen op het feest van Christus Koning en boodschap van Paus Franciscus bij eerste zondag van de Advent 'Wees waakzaam!'
Loading
/

Een reactie achterlaten