Van hopeloos naar heilig

In deze uitzending gaat Diane Kets verder in op het onderwerp van de nederigheid.

In deze aflevering wordt uitgezocht wat er positief is aan “niets” zijn: “Wie de grondige kennis van zijn eigen niets-zijn bereikt, heeft de kortste en zekerste weg gevonden naar de hoogste en diepste waarheid die we op aarde maar kunnen vinden. Om die weg in te slaan, is niemand te oud of te zwak, ook niet te onontwikkeld of te jong, niet te arm of te rijk. De weg heet: ‘ik ben niets’. Enkel met een nederig hart kunnen we verheven worden tot echte grootheid: de grootheid van de onbegrensde liefde, de vrede van hart, blijvende vreugde, vriendschap met de Heer door dik en dun…

Aan de hand van het leven van Léonie Martin, de zus van de H. Theresia van Lisieux, wordt er anderzijds ook benadrukt hoe elke mens – hoe gekwetst ook- naar Gods beeld en gelijkenis geschapen is. We moeten ons verzoenen met onze zwakheid in al haar facetten en ons overgeven aan God. We moeten doen wat we kunnen om ons of een situatie te verbeteren én daarbij aanvaarden wat we niet kunnen veranderen: “De armen, de kleinen redden de wereld ondanks zichzelf, omdat zij God de wereld laten redden door hen.”

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Van hopeloos naar heilig
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Katrien Vens

    Dank voor deze uitzending, rustig gebracht met een vredige stem, uitleg over de nederigheid : de weg naar diepe vrede …. en vruchtbaarheid! Het is goed om eens te kunnen herbeluisteren, zodat het kan binnensijpelen…we kunnen het niet genoeg horen, zodat het goed mag doordringen, dat we “niets zijn”. De waarheid horen brengt rust !

  2. Nyberg Maria Josee

    Een prachtige uitzending over de nederigheid.Ik ben heel blij dat het kan herbeluisterd worden,ook de andere onderwerpen .Ik put er veel kracht uit en ben heel dankbaar hiervoor .

Een reactie achterlaten