Woorden die raken – Mgr. Koen Vanhoutte – Meer dan een voorbeeld alleen – Prof. Dr. Inigo Bocken

In deze aflevering van De Leeswijzer stellen we opnieuw twee boeken aan u voor. Deze keer zijn beide boeken verkrijgbaar bij Uitgeverij Halewijn.

Het eerste boek “Woorden die raken” – Werkschrift bij de Evangelielezingen op zondag, werd uitgebracht door het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, onder leiding van mgr. Koen Vanhoutte, hulpbbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Voor elke zondag van het liturgische jaar worden er in dit boek vier pagina’s voorzien. Voorop staat de tekst van het evangelie. Daarna volgen er twee pagina’s met ruimte om neer te schrijven wat je raakt in dit evangelie en hoe dit voor jou ook een woord kan worden om van te leven. Daartussen vind je een kort stukje duiding dat op weg zet naar verdieping. De laatste pagina bevat afwisselend een gebed, uitleg bij een Bijbels woord, een getuigenis of een kunstwerk van een Mechelse kunstenaar.

We gingen met de hulpbisschop in gesprek over het boek, het belang van goede en mooie liturgie en het belang van het beluisteren en beleven van het Woord van God.

In een tweede interview stellen we u het boek “Meer dan een voorbeeld alleen, de Mariale filosofie van Titus Brandsma” aan u voor. Daarvoor gaan we in gesprek met de auteur van het boek, prof. dr. Inigo Bocken, we spreken met hem over de 13e Scherpenheuvellezing die hij mocht houden, het leven van de zalige Titus Brandsma, zijn gedrevenheid en nederigheid en ontdekken waarom Maria een sleutel is tot het denken van deze karmeliet-filosoof.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Woorden die raken - Mgr. Koen Vanhoutte - Meer dan een voorbeeld alleen - Prof. Dr. Inigo Bocken
Loading
/

Een reactie achterlaten