Laten we eer brengen aan Sint-Jozef – Br. Benoît Standaert – Wat maakt gelukkig? – Niko Schonebaum – Prijs van het Spirituele en Christelijke Boek 2021

In deze aflevering mogen we opnieuw twee boeken voorstellen en gaan we in gesprek met de auteurs van deze recent verschenen werken.

Laten we eer brengen aan Sint-Jozef door Br. Benoît Standaert – Uitgeverij Halewijn en Adveniat

Laten we eer brengen aan Sint-Jozef, aan het einde van een speciaal Jozefjaar.

Paus Franciscus heeft dat jaar uitgeroepen omdat Jozef ons juist in de huidige crisis tot voorbeeld kan zijn. Hij leeft voor de deugden die ons kunnen dragen: stille dienstbaarheid, tedere liefde, gehoorzaamheid, trouw en de moed om je lot te aanvaarden en in de schaduw te leven. Anders gezegd: Sint-Jozef leeft voor hoe je het leven kunt heiligen zonder op te vallen.

De benedictijnermonnik Benoît Standaert geeft aan deze heiligheid een devotionele, theologische en pauselijke context. Daarmee wordt meer dan een uitroepteken achter het Jozefjaar gezet. Want in deze inspirerende en verrassende brochure wordt voor altijd een venster geopend. Daardoor krijgt Sint-Jozef de eer die hem toekomt.

 

Wat maakt gelukkig? door Thomas van Aquino, vertaling en toelichting door Niko Schonebaum – Uitgeverij Damon

Wat maakt gelukkig? Een grote vraag, eeuwenoud maar altijd nieuw. Een vraag die brandt in het hart van ieder mens, soms als laaiend vuur, soms als kalme waakvlam. Een vraag die zich niet terzijde laat schuiven, maar gesteld, besproken, beantwoord wil worden. Een vraag die voor Thomas van Aquino aan het begin stond van een intellectuele zoektocht naar de zin van het leven. In dit boek deelt hij zijn vondsten en geeft hij antwoord op de vragen: wat is het geluk, wat is ervoor nodig en kunnen we het bereiken?

Verder stellen we kort de winnaars voor van de Prijs voor het Spirituele en Christelijke Boek 2021.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Laten we eer brengen aan Sint-Jozef - Br. Benoît Standaert - Wat maakt gelukkig? - Niko Schonebaum - Prijs van het Spirituele en Christelijke Boek 2021
Loading
/

Een reactie achterlaten