Het Katholieke geloof ontdekken – In gesprek met priester Filip De Rycke van uitgeverij Betsaïda – Een knipoog van Thérèse, Maria Pellemans – Kathy Van Brussel

Het eerste boek dat we aan u voorstellen draagt de titel Het Katholieke geloof ontdekken‘ geschreven door Jean Mercier en anderen en uitgegeven door Uitgeverij Betsaïda, we gaan in gesprek met priester Filip De Rycke van de uitgeverij over het apostolaat én het boek!

Hoe geef je antwoord op alle vragen die kinderen hebben over God, het christelijke geloof en de katholieke Kerk? Zou het niet leuk zijn als je daar prachtige, eenvoudige verhalen voor kon gebruiken?

Het katholieke geloof ontdekken neemt kinderen mee door de Bijbel, helpt hen om te ontdekken wie Jezus is, vertelt over de geschiedenis van de katholieke Kerk en legt uit wat het katholieke geloof allemaal inhoudt. Dankzij de eenvoudige taal en de schitterende illustraties is het een boek geworden waar kinderen uren van kunnen genieten.

Het tweede boek heet, ‘Een knipoog van Thérèse, Maria Pellemans‘ geschreven door Kathy Van Brussel.

Het verhaal van de opzienbarende genezing van Maria Pellemans in Lisieux (23 maart 1923) was al een hele tijd in de vergetelheid geraakt. Toch kan het ook ons nog in deze moderne tijd boeien. Het herinnert ons aan de boodschap van Thérèse die heel actueel blijft. Op een eenvoudige en toegankelijke manier verwijst Thérèse immers naar Gods barmhartige liefde, de levende God. Op haar graf schenkt Hij aan de doodzieke Maria nieuw leven. Dat wil Hij ook vandaag nog zijn voor ieder van ons: de levende Heer die opwekt tot nieuw leven.
Radio Maria Podcast
Het Katholieke geloof ontdekken - In gesprek met priester Filip De Rycke van uitgeverij Betsaïda - Een knipoog van Thérèse, Maria Pellemans - Kathy Van Brussel
Loading
/

Een reactie achterlaten

Menu sluiten