Geen eenzame weg – Br. René Stockman, f.c. – Annuntiaten, twee eeuwen onderwijs – Ria Christens

Het eerste boek dat we aan u voorstellen draagt de titel ‘Geen eenzame weg, Hoe vandaag als christen positief in de wereld staan‘ geschreven door broeder René Stockman f.c. en uitgegeven door Uitgeverij Betsaïda

Het is in onze fel geseculariseerde omgeving niet evident om als christen het geloof positief te beleven.
Dikwijls worden we als gelovigen naar de rand geduwd en moeten we horen dat ons geloof voor vandaag helemaal meer relevant is, geen sociale boodschap meer inhoudt en dat het iets is dat alleen nog binnenskamers kan worden beleefd.

Toch is de christelijke boodschap er niet om in de sacristie op te sluiten, zoals paus Franciscus zegt, maar om in het volle leven uit te dragen.
Dit boek is geschreven vanuit de overtuiging dat we ook als gelovigen iets te bieden hebben aan de maatschappij en dat we een bijdrage kunnen leveren om deze meer humaan te maken.
Mogen de korte bezinningen, die hier worden aangeboden, inspiratie geven om het vuur van de Geest in ons te laten oplaaien.

Uit het voorwoord van de auteur

 

Het tweede boek is  ‘Annuntiaten, Twee eeuwen onderwijs‘ geschreven door Ria Christens.

Sinds het bestaan van België zorgt de vrijheid van onderwijs ervoor dat iedereen het recht heeft om onderwijs te organiseren. Een van de initiatiefnemers was de congregatie van Annuntiaten van Heverlee, deel van de grotere annuntiatenfamilie. Hun project startte met enkele kleine dorpsscholen en groeide in twee eeuwen uit tot een netwerk van maar liefst 95 scholen waar intussen zo’n half miljoen jongeren gevormd werden. De kleinste school telt 20 leerlingen, de grootste is met meer dan 3500 leerlingen de grootste onderwijscampus in Vlaanderen. Dit boek brengt het verhaal van al die scholen, van het prille begin tot vandaag.

Annuntiaten: twee eeuwen onderwijs zoomt in op de stichters van de scholen, hun maatschappijvisie en pedagogische expertise. Het boek reist langs de regio’s van Heverlee,Halle, Diest en Brussel en schetst de uitdagingen waarmee de scholen geconfronteerd  werden.Tegen de achtergrond van de schoolstrijd, de taalstrijd, en wereldoorlogen, maar ook de democratisering, secularisatie en de globalisering lees je hoe een brede gemeenschap van zusters, bestuurders, directies en leerkrachten vroeger en nu samenwerkt om kwaliteitsvol onderwijs mogelijk te maken.

Het boek is te bestellen via een online bestelformulier: Bestelformulier

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Geen eenzame weg - Br. René Stockman, f.c. - Annuntiaten, twee eeuwen onderwijs - Ria Christens
Loading
/

Een reactie achterlaten

Menu sluiten