Een jaar van Gods missionaire opdracht – priester Jeroen Smith – Aanschouw het wonder, Heelal en moederschoot – prof. Christoffel Waelkens

Het eerste boek dat we aan u voorstellen draagt de titel ‘Een jaar van Gods missionaire opdracht‘ geschreven door priester Jeroen Smith en Helen Opstal en uitgegeven door Uitgeverij Betsaïda

Elke dag een inspirerende tekst – een heel jaar lang.

De Kerk is er om te missioneren.
Vanuit het gebed en de aanbidding.
Door onze houding, handelingen en woorden.
Christus verkondigen als de verrezen Heer.

Teksten uit 20 eeuwen, van pausen, bisschoppen, priesters, religieuzen en christengelovigen.

Wat verkondigen wij?
Hoe bidden wij?
Welke manieren zijn er om te missioneren?

Het tweede boek ‘Aanschouw het wonder, Heelal en moederschoot‘ geschreven door onder meer professor Christoffel Waelkens, Veva Desopper, Jo Verbeiren, priester Jo Hanssens, Barbara Mertens en uitgegeven door Uitgeverij Halewijn.

Verwondering is het begin van alles. Verwondering is ook de leidraad van dit boek over het heelal en de moederschoot, over de mens en God: verwondering over het allergrootste en het allerkleinste dat ons leven mogelijk maakt.

Sterrenkundige Christoffel Waelkens beschrijft in een eerste essay het wonder en de barensweeën van het heelal. Vervolgens getuigt het echtpaar Veva Desopper en Jo Verbeiren hoe zij mensen nabij zijn die worstelen met de groei van nieuw leven in de moederschoot. Jo Hanssens laat drie hedendaagse getuigen aan het woord over de vraag of wij in onze seculiere samenleving ons nog bewust zijn van het wonder dat zich voltrekt als een mensenkind tot leven komt. En in een vierde essay beschrijft Barbara Mertens vanuit haar recent verblijf in de gemeenschap Deir Mar Moussa in Syrië haar eigen zoektocht naar zin en betekenis.

‘Mens, wie ben je dat God aan je denkt?’

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Een jaar van Gods missionaire opdracht - priester Jeroen Smith - Aanschouw het wonder, Heelal en moederschoot - prof. Christoffel Waelkens
Loading
/

Een reactie achterlaten

Menu sluiten