Het wonder van de kleine goedheid – De bevrijding van Vlaanderen – Gewone mensen in een bijzondere wereld

In deze aflevering van De Leeswijzer stellen we opnieuw drie boeken aan u voor en horen we drie recente auteurs aan het woord!

Het eerste boek dat we belichten ligt nog maar net in de winkelrekken en is brandend actueel. Manu Keirse en Leo Fijen bundelden hun correspondentie tijdens de corona-crisis samen als teken van hoop en vertroosting in deze beproevende tijden. In het interview horen we Manu Keirse zelf aan het woord die vertelt hoe het vroegtijdige overlijden van zijn diep gelovige moeder een belangrijke rol speelt in zijn leven. Het wonder van de kleine goedheid is verkrijgbaar bij uitgeverij Halewijn.

Het tweede boek dat we op uw leestafel willen leggen is ‘De bevrijding van Vlaanderen’, uitgebracht bij uitgeverij Polis. Dit jaar gedenken we de 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit betekent ook dat langzamerhand de laatste getuigen van deze ingrijpende gebeurtenis aan het verdwijnen zijn.Arnout Hauben, televisieregisseur en reportagemaker, vertelt ons meer over zijn leven als wandelend reporter onderweg. We leren hoe de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella een belangrijke rol ging spelen en tot 2 maal toe zijn pad kruiste, hoe zijn weg langs onder meer Man bijt hond hem naar zijn eigen productiehuis bracht en de gekende televisiereeksen op Eén zoals Ten oorlog, Ten oorlog II, de helden van Arnout, Leve de Zoo en Rond de Noordzee, voortbracht.

Zijn boek bundelt heel wat van de boeiende getuigenissen die hij onderweg mocht horen en laten de stemmen van enkele getuigen van de Tweede Wereldoorlog weerklinken alvorens ook zij het tijdelijke voor het eeuwige zullen inruilen!

Het derde boek dat we u graag aanreiken geeft aandacht aan een groep in de samenleving die maar al te vaak met vooroordelen wordt geconfronteerd en die in deze tijden extra kwetsbaar is. An Staels schrijft in haar boek Gewone mensen in een bijzondere wereld, eveneens uitgebracht bij Halewijn, vanuit haar ervaringen als psychiatrisch verpleegkundige en heden ten dage als directeur patiëntenzorg van een psychiatrisch centrum.De getuigenissen van artsen, verpleegkundigen en patiënten vormen zo een stem om de vooroordelen die tegenover geestelijke gezondheidszorg bestaat, en tegenover de mensen die er beroep op doen, tegen te gaan. Luister naar deze boeiende getuigenis en ontdek hoe een beeld van Onze Lieve Vrouw, met de voeten uit het raam van de wagen, terecht kwam in de kamer van een gelovige vrouw met een psychiatrische problematiek.

Meer informatie over het grotere project waarin dit boek past vindt u op de website van (In)Sane:

Project (In)Sane

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Het wonder van de kleine goedheid - De bevrijding van Vlaanderen - Gewone mensen in een bijzondere wereld
Loading
/

Een reactie achterlaten