Beleef de Bijbel – Vertel me wie ik ben – Compendium van Lectio Divina en getuigenis mevr. Mieke Houben

In deze aflevering van De Leeswijzer laten we opnieuw drie recente auteurs aan het woord. In een eerste deel kunnen we luisteren naar Hanna Holwerda. Ze is afkomstig uit Nederland en als protestantse weet ze als geen ander de brug te maken tussen kennis over de Heilige Schrift en wetenschap.  Ze beantwoordt enkele leuke vragen zoals “Had koning Salomo huisdieren?” in haar boek “Beleef de Bijbel” dat onder meer verkrijgbaar is bij uitgeverij RoyalJongBloed en uitgeverij Averbode.

Naast auteur van boeken om kinderen op spelenderwijze kennis te laten maken met de Bijbel lanceerde ze ook een super leuk initiatief om samen met uw kinderen te ontdekken! Zo post ze regelmatig proefjes en rekensommen die u thuis ook kan doen:

Proefjes en sommen Hanna Holwerda

De tweede auteur die we enkele vragen mochten stellen is pater Kenny Brack, Vicaris-Provinciaal van de Minderbroeders Kapucijnen in Vlaanderen. Hij schreef, geïnspireerd door de heilige Franciscus van Assisi, een boek waar jongeren mee aan de slag kunnen en waar ze worden uitgedaagd zichzelf te bevragen. “Vertel me wie ik ben” is verkrijgbaar bij uitgeverij Halewijn.

De derde gaste van ons programma is zuster Isabel van de Gemeenschap Zaden van het Woord en zij vertelt ons over hun Compendium voor Lectio Divina dat ze ter beschikking stellen. Een handig werkinstrument om te leren biddend te lezen in de Heilige Schrift, zo getuigt ook onze vierde gaste, Mieke Houben die zelf al een tijdje met het Compendium aan het werk gegaan is.

U kan de Gemeenschap Zaden van het Woord terug vinden in Tongeren en in de Abdij van Tongerlo. Hieronder vindt u alle gegevens om met hen contact op te nemen:

Zaden van het Woord in Tongeren

Zaden van het Woord in Tongerlo

 

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Beleef de Bijbel - Vertel me wie ik ben - Compendium van Lectio Divina en getuigenis mevr. Mieke Houben
Loading
/

Een reactie achterlaten