150 jaar H. Thérèse van Lisieux

In 2023 vieren we de 150e verjaardag van de H. Theresia van Lisieux, die op 2 januari 1873 werd geboren. UNESCO heeft deze datum ook toegevoegd aan haar kalender voor de vieringen van 2022-2023. In de Kerk zal deze verjaardag natuurlijk ook niet ongemerkt passeren. In deze uitzending ontvangen we Pater Lukas Martens OCD, die een grote kennis heeft van het leven en de spiritualiteit van Theresia, en Marie-Agnes Misonne, godgewijde en parochie-assistente van de Basiliek van Koekelberg. De Basiliek herbergt een relikwie van H. Theresia en heeft daarnaast nog een bijzondere band met Lisieux.

Radio Maria Podcast
150 jaar H. Thérèse van Lisieux
Loading
/

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Johan Lamers

    Goede middag. Met bewondering heb ik naar deze uitzending geluisterd. Een heel mooie beknopte levensbeschrijving, vol van geloof en diepe spiritualiteit van Therese van Lisieux. De uitleg nodigt je echt uit om het levensverhaal van deze heilige te lezen en zelf ook verder gelovig op weg te gaan met Onze Heer Jezus Christus.

  2. Kinschots Katy

    Een helder en inspirerend interview voor allen die de Karmel kennen of willen kennen en ook zeker voor hen die de grote stap naar het Karmel avontuur willen zetten . De H Therese van Lisieux wacht op hen …

  3. Michel Vanwinckel

    Goede middag. Ik heb met veel aandacht naar dit programma geluisterd. Ik ben echt benieuwd naar de activiteiten die zullen georganiseerd worden naar aanleiding van dit jubbeljaar. Ikzelf ben een seculiere karmeliet van de afdeling Maria Middelares Scherpenheuvel.

Een reactie achterlaten