Vastenretraite in de vierde week van de veertigdagentijd

In deze vierde week van de veertigdagentijd kan u dagelijks na de Eucharistie vanaf 9u45 (en op woensdag na Radio Vaticaan Live, vanaf 10u30) luisteren naar de vastenretraite gegeven door Priester Karel Loodts.

Maandag 28 maart: De Rozenkrans: de geschiedenis van dit machtige ‘wapen’
De Rozenkrans is een eenvoudig gebed tot God dat iedereen kan bidden en bestaat in het loven van de Maagd Maria door het Bijbelse herhalen van de groet van de Engel Gabriël en de zegening van Elisabeth. Het is het gebed dat Maria uit de Hemel is komen vragen: “Bid de Rozenkrans.”

Dinsdag 29 maart: Het Rozenkransgebed. Hoe zullen wij overwinnen in onze tijd?
David neemt zijn slinger en vijf stenen en slingert een steen tegen het voorhoofd van Goliath. Wij hebben ook een slinger, de Rozenkrans, en daarmee kunnen wij alle gevaren afweren. Een goed gebeden Rozenkrans is een slag die toegebracht wordt aan de macht van het kwaad.

Woensdag 30 maart: Sint Jozef. Bijzonder gebeurtenissen.
De meeste getuigenissen van mensen die Sint Jozef ontmoet hebben zijn niet (meer) te controleren. In de Verenigde Staten van Amerika, Santa Fé, staat er een trap in een kapel die bekend staat als ‘De trap van Sint Jozef’. Jaarlijks bezoeken 250.000 pelgrims deze ‘miraculeuze trap’.

Donderdag 31 maart: Moeder Maria. Moeder van allen.
Toen Jezus aan het Kruis stierf dachten ‘de mensen’ dat het gedaan was. ‘De mensen’ dachten ook dat de rol van Maria afgelopen was. ‘De mensen’ hadden het fout. Maria kreeg een nieuwe taak. Nadat ze Jezus had gedragen, gevoed en opgevoed, kreeg Ze de taak het Lichaam van Christus (de Kerk) te dragen, te voeden en op te voeden.

Vrijdag 1 april: Maria Koningin van de hemel. Waarom de moeder van Jezus vereren?
Wij zijn reizigers, onderweg naar onze eindbestemming in de Hemel. Maria is reeds aangekomen. God geeft ons in Maria een ‘snapschot’ van onze toekomst. Zij toont ons dat we door Jezus Christus eens volledig genezen, hersteld en verenigd worden met onze Hemelse Vader.

Zaterdag 2 april: Maria, Hulp van de Christenen. Jezus stichtte de Mariadevotie vanaf het Kruis.
“Wees niet bang om de Gezegende Maagd teveel te beminnen. Je kunt Haar nooit méér beminnen dan Jezus doet” (Maximiliaan Kolbe). De Heilige Geest hielp Maria heel haar leven ‘ja’ te zeggen; Haar voorbeeld en gebed helpt ons om vandaag hetzelfde te doen. Zo brengt Maria Haar kinderen tot bij Jezus.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten