Nieuws uit Oekraïne!

Priester Aleksey Samsonov, programmadirecteur van Radio Maria Oekraïne

We gaan in gesprek met Raffaele Galati, verantwoordelijke bij de wereldfamilie van Radio Maria voor het continent Europa. Ook gaan we luisteren naar de woorden van de programmadirecteur van Radio Maria Oekraïne priester Samsonov in zijn programma ‘Woord voor elke dag’ op donderdagochtend, 24 februari 2022, nadat Rusland Oekraïne reeds was binnengevallen.

Moge de Koningin van de Vrede de wereld behoeden voor de waanzin van de oorlog.

– Paus Franciscus

 

De situatie van Radio Maria in Oekraïne is vrij moeilijk, maar het belangrijkste is dat Radio Maria werkt en vrij goed werkt, 24 uur per dag. We proberen te blijven werken zoals voorheen, maar het is moeilijk omdat er geen vrijwilligers zijn; velen hebben Kiev verlaten, velen hebben problemen om het radiostation te bereiken, er zijn ook problemen met onze medewerkers omdat het nu moeilijk is om tot de radio te komen. Op dit moment geldt er een avondklok in Kiev, maar we proberen op afstand te werken. Ik ben momenteel op het radiostation en dat geldt ook voor onze promotor, zuster Lucia, en er is nog een priester die altijd komt en een paar mensen die zo nu en dan komen: dat is de situatie waarin we werken.

Wat doen wij? Allereerst bidden we, we doen veel gebeden en het andere wat we nu doen, en dit is ook heel belangrijk, we doen live uitzendingen, we openen onze telefoonlijnen, we praten met mensen. Mensen bellen ons om hun situatie te delen, ze geven ook advies of mededelingen, indien nodig. Ze bellen Radio Maria en vragen om een aankondiging te doen. Bijvoorbeeld: vandaag was er een telefoontje uit een stad waar gewonde soldaten zijn en ze vroegen om op Radio Maria aan te kondigen dat er behoefte is aan bepaalde bloedgroepen. We hebben dit onmiddellijk aangekondigd en ik hoop dus dat er hulp is gekomen. Het belangrijkste is dat er gebeden wordt… we hopen… Ik zie ook dat het werk van Radio Maria een hulp is voor veel mensen in deze moeilijke situatie, het licht, de hoop, de kracht die Onze Lieve Vrouw aan ons doorgeeft via Radio Maria.

– melding van Priester Aleskey Samsonov aan de wereldfamilie van Radio Maria op dinsdag 1 maart 2022

Raffaele Galati

Raffaele Galati

Radio Maria Podcast
Nieuws uit Oekraïne!
Loading
/

Een reactie achterlaten