Over de projecten van Radio Maria in Nigeria, Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan

Radio Maria is een helpende hand, die zich uitstrekt naar alle mannen en vrouwen van goede wil, om hen aan te moedigen, wanneer ze geconfronteerd worden met de moeilijkheden van het leven, om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Radio Maria is een middel om hoop over te brengen, de hoop die voortkomt uit de verlossing door Christus. Zijn Woord verspreidt zich snel en via Radio Maria bereikt het de harten van luisteraars over de hele wereld en daagt hen uit om hen tot discipelen van Zijn liefde te maken. Radio Maria is een wonder van vrijwilligerswerk en alleen door de Goddelijke Voorzienigheid en de vrijgevigheid van haar luisteraars kan het een bevoorrecht middel van evangelisatie blijven en dicht bij de mensen zijn die lijden in lichaam en geest.

Constante inzet en investeringen in technologische ontwikkeling zijn nodig om deze stem de hele wereld te laten bereiken, overal waar de Kerk ons roept. Er is behoefte aan pastorale instrumenten en middelen, maar ook om dagelijks hoop te brengen in gebieden waar lijden en vervolging heerst. De nieuwe projecten zijn gericht op een dergelijke missie, net als het noodzakelijke onderhoud van de huidige radio-infrastructuur, en we vertrouwen op ieders steun, waardoor anderen kunnen ontvangen wat zovelen al hebben ontvangen. Het is een missie die we met jullie allemaal willen delen, vooral tijdens deze Mariathon-maand 2024. Daarom doen we een beroep op de vrijgevigheid van degenen die ons werk waarderen, om ons te helpen Zijn Woord snel door Radio Maria te laten stromen en diegenen te bereiken die het het meest nodig hebben.

Vandaag staan we stil bij enkele projecten van de Wereldfamilie van Radio Maria op het continent Afrika.

Radio Maria Nigeria

HUIDIGE STATUS

Radio Maria is een realiteit die springlevend is in Abuja, de hoofdstad van Nigeria. Sinds anderhalf jaar zenden we uit vanuit het hart van het land zonder problemen te ondervinden van de politieke autoriteiten. Radio Maria heeft zich verspreid over twee bisdommen: Makurdi en Gboko. Tegen eind april 2024 zal er ook een Radio Maria onderstation gebouwd worden in het aartsbisdom Kaduna, de regio waar Boko Haram, een terroristische groepering, actief is. Verder vorderen de werkzaamheden ook in het aartsbisdom Owerri en in het bisdom Port Harcourt. Voor het einde van de tweede helft van 2024 zullen er dus vijf Radio Maria onderstations operationeel zijn in Nigeria, dankzij de vrijgevigheid van onze weldoeners tijdens de Mariathon voor de Wereldfamilie van de vorige jaren.

HET PROJECT

Het is altijd een enorme vreugde om een nieuwe licentie te activeren. Dit is nodig om het licht van het Evangelie naar de Nigeriaanse bevolking te blijven brengen. Hiervoor hebben we 250.000 euro nodig om vijf substations te helpen draaien, zonder het hoofdkantoor van Radio Maria in de hoofdstad Abuja te vergeten, dat een paar jaar nodig zal hebben om financieel zelfvoorzienend te worden.

In Nigeria zijn er nog vijf open bouwplaatsen die tegen maart 2025 klaar moeten zijn: dit zijn projecten in 4 verschillende aartsbisdommen: Onitsha, Jos, Ibadan en Benin City. Het Radio Maria-project in het bisdom Enugu moet ook worden voltooid. Om deze projecten te voltooien hebben we 900.000 euro nodig.

De Nigeriaanse bisschoppen willen Radio Maria overal om verschillende redenen: om gebed in de huizen te brengen, om evangelisatie te vergemakkelijken in de steden en vooral in de dorpen waar de meerderheid van de bevolking woont. Om aan deze zeer belangrijke pastorale behoefte te voldoen, is de zoektocht naar nieuwe licenties gestart voor de volgende 8 bisdommen: Lagos, Calabar, Ogoja, Sokoto, Yola, Nsukka, Ijebu-Ode, Otukpo. Deze eerste fase kost 300.000 euro. Deze fase is ongetwijfeld van fundamenteel belang omdat het zonder vergunning niet mogelijk is om een FM-radiostation op te zetten.

Bouw-, logistieke en installatiekosten voor 5 onderstations (Port Harcourt, Benin City, Jos, Enugu, Onitsha)
900.000

Steun voor operationele beheerskosten
250.000

Aankoop van 8 nieuwe frequenties (Ogoja, Sokoto, Calabar, Yola, Nsukka, Lagos, Ijabu-Ode, Otukpo)
300.000

 

Radio Maria Democratische Republiek Congo

HUIDIGE STATUS

Radio Maria Democratic Republic of Congo (DRC) is het op één na belangrijkste netwerk op het Afrikaanse continent aan het worden, wat het aantal FM-frequenties betreft. Vandaag heeft het 7 substations: Kananga, Bukavu, Goma, Lubumbashi, Kisangani, Matadi en Mbandundu. Radio Maria RDC zendt uit in vier belangrijke Afrikaanse talen, de meest gesproken talen in het land: Chiluba, Swahili, Lingala en Kikongo. In de gemeenschappelijke nationale programma’s wordt echter Frans gebruikt door het hele Radio Maria-netwerk.

HET PROJECT

De DRC is een zeer groot land: 2.345.000 km². Veel infrastructuren (zoals wegen en bruggen) zijn ontoereikend of ontbreken volledig in sommige delen van het land. Dit maakt het verkeer van mensen en goederen erg moeilijk. Deze situatie maakt ook de uitbreiding van het Radio Maria-netwerk in de DRC uiterst moeilijk. Om het werk met betrekking tot de activering van alle licenties die al van de regering zijn ontvangen af te ronden, is nog 80.000 euro nodig.

Onderhoud radionetwerk
80.000

 

Radio Maria Zuid-Soedan

HUIDIGE STATUS

Radio Maria Zuid-Soedan is aanwezig in de hoofdstad Juba. Het is een zaad van evangelisatie dat helpt een brug van vrede en verzoening te slaan tussen de vele Soedanese etnische groepen. De aanwezigheid van Radio Maria in het land van Heilige Bakhita was een antwoord op de oproep van de Kerk. Zuid-Soedan, het jongste en waarschijnlijk armste land van het Afrikaanse continent, ontving dit prachtige geschenk dankzij de vrijgevigheid die werd getoond tijdens de Mariathon’s voor de Wereldfamilie van Radio Maria. Het radiostation heeft een hoofdkwartier dat is uitgerust met moderne studio’s.

HET PROJECT

Voor de uitzendingen is Radio Maria Zuid-Soedan in Juba momenteel afhankelijk van de vrijgevigheid van missionarissen. De totale kosten om dit radiostation in 2024 draaiende te houden bedragen 80.000 euro.

Onderhoud radionetwerk
80.000

 

Radio Maria Podcast
Over de projecten van Radio Maria in Nigeria, Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan
Loading
/

Een reactie achterlaten