Meimaand Mariathonmaand!

In de uitzending van mei van de Wereld van Radio Maria kan u luisteren naar enkele impressies van de Internationale Mariathon bij verschillende Radio Maria’s wereldwijd. In november houdt Radio Maria België een Mariathon voor haar eigen noden, maar in mei houden we de Mariathon voor de noden van een andere radio maria in de wereld. En dit jaar zal dat in ons geval zijn ten bate van de oprichting van een Radio Maria in Puerto Rico en dit op 19-20 en 21 mei aanstaande. Een internationale Mariathon veronderstelt natuurlijk dat we dit doen in vereniging met alle andere Radio Maria’s. Elke Radio Maria in de wereld houdt in deze meimaand een Mariathon. In de uitzending van vandaag zullen we de sfeer opsnuiven van de Mariathons in verschillende landen. Sommige Radio’s houden momenteel hun Mariathon, anderen hebben al een ariathon achter de rug. Het thema voor dit jaar is: Witnesses to hope, Getuigen van de hoop.

In deze uitzending vernemen we meer over de succesvolle Mariathon die Radio Horeb hield van 7 tot 9 mei. We spreken ook met Inonge Mutukwa, nationale coördinator van Radio Maria in Zambia. Zij vertelt ons over de aanpak van een Mariathon op het Afrikaanse continent. Waar de Europese Radio Maria’s meestal slechts enkele dagen een Mariathon houden, duurt een Mariathon in Afrika vaak een maand lang! In Afrika houden de verschillende Radio’s ook een “mariathon-jingle wedstrijd”. Radio Maria won de derde prijs, na Radio Maria Togo op de tweede en Radio Maria Tanzania op de eerste plaats.

Tot slot spreken we ook nog met Padre Marco Luis da Silva, de priesterdirecteur van de nieuwe Radio Maria in Portugal die aanwezig zal zijn in Lissabon en Fatima. Zij beginnen erg betekenisvol met uitzenden op 13 mei, gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van Fatima

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Meimaand Mariathonmaand!
Loading
/

Een reactie achterlaten