Paus Franciscus in Abu Dhabi

Volg samen met ons de historische reis van Paus Franciscus naar de Verenigde Arabische Emiraten!

Paus Franciscus reisde van 3 tot 5 februari naar Abu Dhabi en dit op uitnodiging van Sjeik Mohammed bin Zayed, de kroonprins van Abu Dhabi.

De Paus stuurde alvast volgende videoboodschap alvorens af te reizen naar Abu Dhabi:

 

Dierbare inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten, Al Salama Aleikum, vrede zij met u! Ik ben blij dat ik, binnen enkele dagen, in staat zal zijn jullie land te bezoeken, een land dat er naar zoekt een model te zijn van samenleven, menselijke broederlijkheid en ontmoetingsplaats tussen verschillende beschavingen en culturen. Waar velen een veilige plaats mogen vinden om te werken en vrij te leven en tegelijkertijd de diversiteit te respecteren. Ik ben dan ook verheugd een volk te mogen ontmoeten dat in het heden leeft met de blik gericht op de toekomst.

Met goede redenen heeft Sjeik Zayed, stichter van de Verenigde Arabische Emiraten verklaard: “Ware rijkdom ligt niet in materiële zaken, maar de ware rijkdom van een natie is het volk dat de toekomst van hun natie opbouwt.  De ware rijkdom zijn de mensen. Ik dank dan ook van harte Zijne Hoogheid Sjeik Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan die me heeft uitgenodigd om deel te nemen aan de interreligieuze ontmoeting met als thema ‘Menselijke broederlijkheid’. En ik ben ook dank verschuldigd aan de anderen autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten voor de uitstekende samenwerking, hun vrijgevige gastvrijheid en de broederlijke verwelkoming die we hebben mogen ontvangen en die dit bezoek mogelijk maakt.

Ik dank mijn vriend en dierbare broeder de Groot Imam van Al-Azhar, dr. Ahmed Al-Tayeb en al diegenen die samen gewerkt hebben aan de voorbereiding van deze ontmoeting, voor hun moed en hun bereidwilligheid te bevestigen dat geloven in God verenigd en niet verdeelt, dat het ons dichter bij elkaar brengt ondanks de verschillen dat het ons afstand doet nemen van vijandigheid en afwijzing. Ik ben verheug dat de Heer me deze mogelijkheid heeft gegeven om, in jullie land, een nieuwe pagina te schrijven in de geschiedenis van de relaties tussen twee religies en daarbij bevestigend dat we broeders en zusters zijn, ook al zijn we dan verschillend. Met vreugde zal ik binnenkort ‘eyal Zayid fi dar Zayid’ ontmoeten en begroeten, de kinderen van Zayid in het huis van Zayid, een land van welvaart en vrede, een land van zon en harmonie, een land van samenleven en ontmoeting.

Veel dank en ik zie jullie zeer binnenkort!

Bid alstublieft voor me.

Een reactie achterlaten