Paus opnieuw getroffen door ischias – Homilie Zondag van het Woord – Angelus 24/01 – Paus schenkt bijzonder editie van de Bijbel

Paus Franciscus werd opnieuw getroffen door een aanval van ischias, een aandoening die veel pijn in het been veroorzaakt. Daardoor was het voor hem onmogelijk om de heilige Mis op te dragen op de derde zondag van het jaar, de zondag die door de paus in 2019 door zijn apostolische brief motu proprio ‘Aperuit Illis’ als de Zondag van het Woord werd ingesteld. U kan echter luisteren naar de homilie die de paus voor deze gelegenheid had voorbereid, voorgelezen door aartsbisschop Salvatore Fisichella, voorzitter de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie.

De paus stond er echter wel op om samen met de gelovigen het angelus te bidden op diezelfde zondag en zodoende konden we in deze aflevering ook nog luisteren naar de meditatie die hij te horen bracht op dat moment.

Diezelfde dag ontving hij ook nog een groep mensen in het Casa Santa Martha, de residentie van de Heilige Vader. Deze diverse groep, die op deze wijze de diversiteit in de Kerk vertegenwoordigden, ontvingen van de paus een bijzondere editie van de Heilige Schrift. Op deze en vele andere wijzen maakt de paus ons duidelijk dat het noodzakelijk is om regelmatig in de Bijbel te lezen om zo onze relatie met Jezus te sterken.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Paus opnieuw getroffen door ischias - Homilie Zondag van het Woord - Angelus 24/01 - Paus schenkt bijzonder editie van de Bijbel
Loading
/

Een reactie achterlaten