Kardinaal Mauro Gambetti benoemd tot Vicaris-Generaal voor Vaticaanstad en aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek – Paus condoleert Italiaanse president na aanslag in DRC – Terugblik op 2014 en de opkomst van IS in Irak – Coronamaatregelen mogen mensenrechten niet schenden zegt Vaticaan

Foto: © Vatican News

In deze aflevering staan we stil bij de benoeming van kardinaal Mauro Gambetti, ofm,  als Vicaris-Generaal van zijne Heiligheid voor Vaticaanstad en aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek.

We hebben het over de aanslag op de jonge Italiaanse ambassadeur, zijn beveiligingsagent en chauffeur in de Democratische Republiek van Congo (DRC).

2014 betekende de shockerende volksverhuizing van de christenen in de vlakte van Ninive, waar paus Franciscus binnenkort naar toe reist. We kijken naar hoe paus Franciscus reageerde op dit onthutsende nieuws en de internationale gemeenschap oproept niet langer onverschillig toe te kijken.

We melden u de benoeming van een nieuwe pauselijke lijfarts en spreken over de toespraak die Mgr. Paul Gallagher richtte tot de VN en de waarschuwing van het Vaticaan dat de maatregelen betreffende de Covid19-pandemie steeds proportioneel dienen te zijn en de mensenrechten niet mogen schenden.

Radio Maria Podcast
Kardinaal Mauro Gambetti benoemd tot Vicaris-Generaal voor Vaticaanstad en aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek - Paus condoleert Italiaanse president na aanslag in DRC - Terugblik op 2014 en de opkomst van IS in Irak - Coronamaatregelen mogen mensenrechten niet schenden zegt Vaticaan
Loading
/

Een reactie achterlaten