Erkenning van verschillende mirakels, heiligverklaring Charles de Foucauld komt dichterbij – Generale audiëntie 27/05 – Maria, Moeder van de Kerk

In deze aflevering staan we stil bij de vordering in de zalig en heiligverklaringsprocessen van enkele mannen en vrouwen die op een bijzonder wijze Jezus hebben gevolgd in het leven. Zo komt de heiligverklaring van onder meer Charles de Foucauld dichterbij, we staan stil bij zijn leven.

We luisteren naar de generale audiëntie van de paus en zijn catechese over het gebed waar hij spreekt over het gebed van de rechtvaardigen dat veel vermag.

Tot slot luisteren we naar de toespraak van de heilige paus Paulus VI die hij gaf aan het slot van de derde zitting van het Tweede Vaticaanse Concilie en waar hij Maria uitriep tot Moeder van de Kerk. Paus Franciscus maakte deze titel van Onze Lieve Vrouw in 2018 tot een verplichte gedachtenis in de liturgie.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Erkenning van verschillende mirakels, heiligverklaring Charles de Foucauld komt dichterbij - Generale audiëntie 27/05 - Maria, Moeder van de Kerk
Loading
/

Een reactie achterlaten