Decreten van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten – Homilie op het Feest van de Opdracht van de Heer in de Tempel (Maria-Lichtmis) en 25e Werelddag voor het Godgewijde leven – Generale audiëntie 03/02

In deze aflevering staan we eerst stil bij twee decreten die, op vraag van paus Franciscus, werden gepubliceerd door kardinaal Robert Sarah in zijn hoedanigheid als prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten. Het gaat daarbij over een toevoeging van 2 Kerkleraren en 1 Kerklerares aan de facultatieve gedachtenissen van de gewone Romeinse liturgische kalender en over de toevoeging van twee Bijbelse figuren aan een reeds bestaande gedachtenis.

De paus heeft op het Feest van de Opdracht van de Heer in de Tempel, Maria-Lichtmis, dat tevens de dag was waar we de 25e Werelddag voor het Godgewijde Leven vierden, de heilige mis opgedragen in de Sint-Pietersbasiliek. U hoort een vertaling van de mooie homilie.

U kan eveneens luisteren naar de catechese die de paus heeft gegeven tijdens de generale audiëntie van woensdag 3 februari.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Decreten van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten - Homilie op het Feest van de Opdracht van de Heer in de Tempel (Maria-Lichtmis) en 25e Werelddag voor het Godgewijde leven - Generale audiëntie 03/02
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Gerda

    Dank voor de informatie van hoe een heilige wordt toegevoegd in de liturgische kalender.
    De homilie van de paus is prachtig.

Een reactie achterlaten