Catechese over het gebed tijdens Generale Audiëntie 6/05 – Beslissing voor Broeders van Liefde – Paus roept op tot wereldwijd gebed op 14 mei

In deze aflevering luisteren we naar de paus die een nieuwe catechesereeks begint over het gebed en deze reis begint met het belichten van de figuur van Bartimeüs, de bedelaar die door Jezus genezen wordt van blindheid aan de stadspoort in Jericho.

Ik moet toegeven dat Bartimeüs één van de sympathiekste figuren is uit de Heilige Schrift – Paus Franciscus

Verder melden we u de beslissing die genomen werd door de prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, kardinaal Ferrer, om de psychiatrische ziekenhuizen van de Broeders van Liefde in ons land niet langer als katholiek te beschouwen, dit ten gevolge van een visietekst die door de Broeders van Liefde in ons land werd gepubliceerd in 2017 waarbij ze openlijk verklaarden dat euthanasie voor sommige psychiatrische patiënten mogelijk moet zijn en dat zij die mogelijkheid zelf zouden aanbieden.

Hoe complex de problematiek ook mag zijn, daar dit in strijd is met het geloof in de heiligheid van het menselijke leven kwam er een reactie vanuit het generalaat en vanuit het Vaticaan.

We overlopen de dialoog die daarna op gang kwam en hoe de congregatie uiteindelijk tot de genomen beslissing kwam. Verder hoort u ook de officiële reactie van de Belgische Bisschoppenconferentie.

We hebben het nog over een herdenking die gevierd werd in Rome en horen we de oproep van paus Franciscus om wereldwijd, ongeacht de religie waar men toe behoort, te bidden voor een oplossing voor de corona-pandemie.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Catechese over het gebed tijdens Generale Audiëntie 6/05 - Beslissing voor Broeders van Liefde - Paus roept op tot wereldwijd gebed op 14 mei
Loading
/

Een reactie achterlaten