We gaan verder langs de monumentale kerken van Mechelen! – Kruidtuin – Sint-Pieter- en Paulkerk – Hof van Kamerijk en Savoye – Sint-Janskerk met zijn Hofje van Olijven en ‘Klapgat’

In deze tweede aflevering van onze pelgrimstocht doorheen de Mechelse binnenstad langs de monumentale kerken komen we heel wat geschiedenis op het spoor!

We verpozen eerste even in de Kruidtuin, een plekje groen dat reeds in de Middeleeuwen gekend was. Vandaar bezoeken we de Sint-Pieter- en Paulkerk vlak naast het voormalige Hof van Kamerijk en het Hof van Savoye, de plaats vanwaaruit Margareta van York regeerde én de plaats waar keizer Karel V én Anna Boleyn hun jeugd doorbrachten.

We gaan verder richting de Sint-Janskerk en ontdekken de rijke barok. Een bezoek aan het Hofje van Olijven en het nabijgelegen Klapgat brengt ons langs nog meer kerkelijke geschiedenis alsook de verschillende refugia en het aartsbisschoppelijke paleis met zijn feeërieke Stille Tuin.

Vertrek
A
Station Mechelen
B
Sint-Romboutskathedraal
C
Onze-Lieve-Vrouw van Leliëndaal
Hart van de Heilige Johannes Berchmans
D
Kruidtuin
E
Sint-Pieter - en Paulkerk
F
Sint-Janskerk
Voormalig Refigium van de Abdij van Tongerlo
Radio Maria Podcast
We gaan verder langs de monumentale kerken van Mechelen! - Kruidtuin - Sint-Pieter- en Paulkerk - Hof van Kamerijk en Savoye - Sint-Janskerk met zijn Hofje van Olijven en 'Klapgat'
Loading
/

Een reactie achterlaten