Voetbedevaart van Leuven naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel – Aflevering 3

In deze derde aflevering van Pelgrim in eigen land en gaan we verder met onze voetbedevaart van Leuven naar Scherpenheuvel. Staande aan de kerk van Linden gaan we opnieuw bidden en mediteren aan de hand van de visioenen van de zalige Anna-Katharina Emmerich, deze keer het derde blijde mysterie, de geboorte van Jezus Christus. Verder komen we nog langs velden en wegen, ontmoetten we een paard met ruiter, trekken door de modder langs het kasteel van Cleerbeeck en leren iets over de familie die hun naam schonk aan het Troostemberghbos, waar we eveneens doorheen trekken.

  • Op de kaart hieronder kan u de route die we afleggen volgen.Wanneer u in de linkerbovenhoek op het pijltje klikt ziet u de legende van deze kaart. Paarse indicaties zijn haltes die we gehouden hebben tijdens de afleveringen. De rode indicaties zijn plaatsen waar we langs komen en vermeld worden in de aflevering. Wanneer u op deze indicaties op de kaart klikt vindt u de foto’s die we tijdens onze pelgrimsroute hebben genomen. In het menu op de linkerkant kan u bovendien de drie onderdelen van de kaart aan of afvinken. Zo bepaalt u zelf welke elementen u zichtbaar wenst op de kaart.
Vertrek
A
Station Leuven
B
Heilige Hartkerk
C
Abdij van Vlierbeek
D
Kerk van Sint-Kwinten in Linden
E
Meditatie
F
Het paard en de pelgrim
G
Troostembergbos
Radio Maria Podcast
Voetbedevaart van Leuven naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel - Aflevering 3
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. M-C

    Dankjewel Kevin. Het was weerom heel boeiend, interessant én ook ludiek, want dat mag er ook bijzijn. Het beschrijft ook goed eigenlijk, onze pelgrimstocht in het leven van elke dag!

Een reactie achterlaten