Voetbedevaart van Leuven naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel – Aflevering 2

Bij het begin van dit nieuwe jaar zetten we de vele goede voornemens die iedereen heeft genomen een beetje kracht bij met een voetbedevaart van Leuven naar Scherpenheuvel. 33 km langs voornamelijk onverharde wegen zullen ons door het Vlaamse landschap leiden, in de voetsporen van de vele pelgrims die ons voorafgegaan zijn. Het einddoel van de tocht is de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel en zal ons langs abdijen en kastelen, hoeves en kapelletjes brengen. Deze keer maken we ook wat meer ruimte voor gebed en meditatie en overwegen in de komende afleveringen samen de Blijde Mysteries van de Rozenkrans.

We ontmoeten in deze aflevering Pol en Griet langs het Negenbunderspad en gaan langs het bos van Linden tot aan de parochiekerk van Sint-Kwinten en ontdekken hoe het kasteel van Beauffort en zijn inwoners reeds vanaf de 14e eeuw grote invloed zullen uitoefenen op deze streken.

  • Op de kaart hieronder kan u de route die we afleggen volgen.Wanneer u in de linkerbovenhoek op het pijltje klikt ziet u de legende van deze kaart. Paarse indicaties zijn haltes die we gehouden hebben tijdens de afleveringen. De rode indicaties zijn plaatsen waar we langs komen en vermeld worden in de aflevering. Wanneer u op deze indicaties op de kaart klikt vindt u de foto’s die we tijdens onze pelgrimsroute hebben genomen. In het menu op de linkerkant kan u bovendien de drie onderdelen van de kaart aan of afvinken. Zo bepaalt u zelf welke elementen u zichtbaar wenst op de kaart.
Vertrek
A
Station Leuven
B
Heilige Hartkerk
C
Abdij van Vlierbeek
D
Kerk van Sint-Kwinten in Linden
Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Voetbedevaart van Leuven naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel - Aflevering 2
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ilse De Voegt

    Beste Kevin,
    Dank u… mooier en zorgvuldiger kan het volgens mijn bescheiden mening niet gebracht worden !
    Mvg
    Ilse

Een reactie achterlaten